Met bordjes in de berm wijzen de bewoners van de Ringmus hondenbezitters op hun verantwoordelijkheid om de poep van hun huisdier op te ruimen.
Volledig scherm
PREMIUM
Met bordjes in de berm wijzen de bewoners van de Ringmus hondenbezitters op hun verantwoordelijkheid om de poep van hun huisdier op te ruimen. © Paul Nolens

Inwoners Olst maken zelf borden in strijd tegen hondenpoep: ‘Die zouden niet nodig moeten zijn’

Hondenpoep op de stoep, jaarlijks de nummer-1-ergernis van Nederlanders in hun eigen buurt. In Olst kunnen ze daar over meepraten. De bewoners van de Ringmus hebben daarom zélf actie ondernomen. Met bordjes wijzen ze hondenbezitters op hun verantwoordelijkheid. ,,Er ligt nu een stuk minder poep, maar de bordjes zouden niet nodig moeten zijn.’’ 

 1. Iesselzotten uit Olst komen met huiskamercarnaval: de Top 11x11 carnavalskrakers
  PREMIUM

  Iesselzot­ten uit Olst komen met huiskamer­car­na­val: de Top 11x11 carnavals­kra­kers

  Geïnspireerd op de Top 2000, maar dan helemaal anders. De stembus van carnavalsvereniging de Iesselzotten uit Olst is geopend om tot een Top 11x11 van carnavalskrakers te komen. Op 13 februari wordt de lijst van 121 carnavalshits via een livestream uitgezonden. ,,Als de mensen niet naar de Iesselzotten kunnen komen, komen de Iesselzotten naar de mensen thuis’’, zegt voorzitter André Smit.
 2. Het enige onteigende huis van Joden in Salland? Een zoektocht naar de geschiedenis van dit doktershuis in Wijhe
  PREMIUM

  Het enige onteigende huis van Joden in Salland? Een zoektocht naar de geschiede­nis van dit dokters­huis in Wijhe

  Duizenden huizen van Joodse gezinnen werden in de oorlog onteigend. Alleen in Deventer al honderden. Dat blijkt uit de nu gedigitaliseerde vastgoedboeken die de Duitsers bijhielden in de oorlog. Gek genoeg komt er in Salland maar één huis op voor: het huis van dokter Lezer op de Stationsweg 3 in Wijhe. Een zoektocht naar de achtergronden van deze onteigening.
 1. Overleden persoon gevonden in weiland bij Giethoorn
  Play

  Overleden persoon gevonden in weiland bij Giethoorn

 2. Politie gaat bij avondklok snel handhavend optreden
  Play
  Politie gaat bij avondklok snel optreden

  Politie gaat bij avondklok snel handhavend optreden

Salland