Volledig scherm
Jazz-pianist Wolfert Brederode, zaterdag op het podium in Klein Koninkrijk in Olst. © Klein Koninkrijk

Jazz-pianist van naam bij Klein Koninkrijk in Olst

Huiskamerpodium Klein Koninkrijk in Olst heeft zaterdag 9 december de bekende jazz-pianist Wolfert Brederode in huis. 

Volgens een resencent van dagblad Het Parool heeft Brederode de onvoorspelbaarheid van een improvisator en de virtuositeit en nauwkeurigheid van een concertpianist. ,,De klanken stromen soepel als water uit zijn vleugel’’, zo schrijft de krant.

Brederode is volgens Klein Koninkrijk bekend om zijn verfijnde en gerichte aanraking van de toetsen. Hij gaf concerten door heel Europa, Azië, Canada, Australië, Zuid-Amerika en Centraal-Amerika, het Midden-Oosten en Afrika. Na zijn studie aan het conservatorium van Den Haag en zijn debuutalbum ‘Alternate Views’ uit 1997, belandde hij in de Nederlandse jazzscene. In de jaren daarna trad hij op en werkte hij samen met de beste Nederlandse jazz-artiesten, waaronder Yuri Honing, Joost Lijbaart, Eric Vloeimans, Christina Branco en Amsterdam Sinfonietta.

Het concert begint om 20.30 uur, deuren open om 20.00 uur. De entree is 15 euro. Voorafgaand aan het concert kunnen bezoekers de Anton Pieck Kerstmarkt bezoeken. Die is van 16 tot 20 uur in het centrum van Olst.

Reserveren per mail naar info@kleinkoninkrijk.nl of bellen naar: 0570 – 560670. Klein Koninkrijk ligt aan de Benedendijk 78 in Olst. Meer informatie op de facebookpagina van Klein Koninkrijk.

Salland