Volledig scherm
Een traumahelikopter is ter plaatse gekomen. © News United / Jan Willem Klein Horstman

Jestin (8) maakt het ‘redelijk goed’ na aanrijding Boerhaar

De achtjarige Jestin, die maandagochtend in Boerhaar door een auto werd aangereden, maakt het naar omstandigheden ‘redelijk goed’. Dat laat de familie van Jestin weten.

In het Universitair Medisch Centrum Groningen werden een hersenschudding, een forse wond en zwelling op zijn achterhoofd, een gebroken sleutelbeen en diverse schaafwonden geconstateerd. Aan de wond op zijn hoofd is de jongen geopereerd.

Richting huis

De artsen hebben de familie laten weten dat de conditie van Jestin inmiddels zo verbeterd is dat hij wellicht woensdag vanuit Groningen naar een ziekenhuis in de buurt van Boerhaar mag worden vervoerd.

De toedracht van het ongeluk wordt door de Verkeersongevallen Analyse (VOA) onderzocht, zo heeft de politie laten weten.

Naar school

De jongen was maandagochtend met zijn fiets op weg naar school, De Bongerd in Boerhaar. Op de Boerlestraat viel hij en werd hij overreden door een achter hem rijdende auto. Omstanders trokken hem onder de auto vandaan. Ter plekke werd eerste hulp verleend. Jestin was zo gewond dat hij met een traumahelikopter naar het ziekenhuis in Groningen is gebracht.

Salland