Volledig scherm
De plek van het ongeluk in Olst. © Jasper Hutten/ News United

Jonge scooterrijder met spoed naar ziekenhuis gebracht na ongeluk in Olst

In Olst is vanavond een jonge scooterrijder gewond geraakt na een aanrijding met een auto. De bestuurder van de scooter moest met spoed naar het ziekenhuis in Deventer worden gebracht. 

Het ongeluk vond rond 21:00 uur plaats op de afrit Rijksstraatweg naar de Kletterstraat in Olst. De man reed met zijn scooter op het fietspad en botste tegen de zijkant van een auto. Vermoedelijk was een voorrangsfout de oorzaak van de aanrijding. Een ambulance heeft het slachtoffer naar het ziekenhuis vervoerd. Welke verwondingen de man precies heeft opgelopen, is onduidelijk. De automobilist raakte niet gewond. 

De scooter en de auto kwamen allebei niet ongeschonden uit de aanrijding. De rode scooter had aan de voorzijde veel schade, terwijl de zwarte Peugeot een aantal flinke deuken aan de zijkant overhield. 

 1. Wijhe bouwt eerste energietuin van Nederland: is dit de opvolger van het verfoeide zonnepark?
  PREMIUM

  Wijhe bouwt eerste energie­tuin van Nederland: is dit de opvolger van het verfoeide zonnepark?

  Geen tienduizenden zonnepanelen die het landschap ontsieren, maar energietuinen. Nog altijd veel zonnepanelen, maar in een parkachtige omgeving. Met voedselbossen, moestuinen, water, wandelpaden en uitkijktorens. Wageningen University & Research werkt aan deze ‘zonneparken van de toekomst’. De eerste energietuin van het land komt in Wijhe. ,,Dit zorgt voor meer draagvlak onder de bevolking.”
 2. Hartverscheurende briefkaart herschrijft geschiedenis van Joodse gemeenschap in Olst
  PREMIUM

  Hartver­scheu­ren­de briefkaart her­schrijft geschiede­nis van Joodse gemeen­schap in Olst

  Tot nu toe werd altijd aangenomen dat alle Joodse inwoners van Olst de oorlog hebben overleefd. Totdat historicus Ewout van der Horst onlangs op een hartverscheurende briefkaart stuitte. Heinz Lomnitzer schreef de gemeente dat hij zijn bonkaarten voor voedsel kwijt was geraakt, maar dat niet persoonlijk meer bij de gemeente heeft kunnen melden, omdat hij naar Duitsland moest. Hij zou nooit meer terugkeren.

Salland