Jongeman stapt na zware crash in Wesepe zonder kleerscheuren uit zijn auto

videoEen jongeman is gisteravond wonderbaarlijk genoeg ongedeerd gebleven bij een heftige crash met zijn auto in Wesepe. Op de N348 verloor hij de macht over het stuur, waarna hij over de kop sloeg.

Het ongeluk gebeurde rond 22.20 uur vlak voor een rotonde. Daar verloor de bestuurder van een rode Peugeot de macht over zijn voertuig. Hij schoot vervolgens door de middenberm, reed over de andere weghelft, stuiterde in en uit een droge sloot, rolde nog een keer om en eindigde midden in een landbouwakker.

De actie veroorzaakte enorme schade aan de auto. De ramen sprongen kapot, de voorbumper sneuvelde en het dak deukte grotendeels in. Wonderwel bleef de jongeman achter het stuur ongedeerd. Hij kon zelf uitstappen en heeft vervolgens de hulpdiensten gebeld.

Weg afgesloten

Om de auto goed te kunnen bergen werd de N348 een kwartier afgesloten. De berger moest namelijk dwars over de weg staan, zodat de laadklep over de sloot kon worden geschoven. Rond 23.30 uur waren de werkzaamheden voorbij en kon de weg weer open.

Volledig scherm
De auto liep enorme schade op door het ongeluk. © Rens Hulman / News United

Salland