‘Jullie hebben mijn hasj gestolen!’ Jongens in Wijhe achtervolgd met eigen keukenmes

VIDEO‘Omdat ze zijn hasj zouden hebben gestolen’ moesten enkele jongens in Wijhe vanavond voor hun leven rennen. Ze werden achterna gezeten door een man met hun eigen keukenmes.

De politie wist hem zojuist in de boeien te slaan, constateerde de Stentor-verslaggever Stefan Keukenkamp ter plekke. De politie had meldingen gekregen van een mogelijke steekpartij aan de Paasweide. 

Volledig scherm
De politie rekent een man in na een mesincident in Wijhe. © Stefan Keukenkamp

Keukenmes

 ,,Hij (de dader) was bij mij op bezoek’’, zegt een van de betrokkenen. ,,Hij beschuldigde ons dat we zijn hasj hadden gestolen en ging helemaal door het lint. Pakte een enorm keukenmes uit de keuken en kwam ons achterna. Sloeg ook met een whiskyfles. Daarna stak hij al mijn banden van de auto lek.”

Een omstander zag het gebeuren: ,,De dader rende met een keukenmes achter een aantal jongens aan. Rondjes om de woning.”

Volledig scherm
Vier lekke banden... © Stefan Keukenkamp
  1. Nu op z'n mooist: Paarse heidepracht op Sallandse Heuvelrug
    Video | Stuur je foto's

    Nu op z'n mooist: Paarse heide­pracht op Sallandse Heuvelrug

    Wie de bloeiende struikheide op de Sallandse Heuvelrug in volle glorie wil aanschouwen, die moet enige haast maken. Volgens boswachter Ine Nijveld is de paarse pracht nu op z’n mooist en is het uiterlijk begin september gedaan. Het huidige natuurschoon waardeert zij met een 8. Dit weekeinde zijn er diverse activiteiten voor jong en oud die een bezoek aan het natuurgebied extra de moeite waard maken.

Salland