‘Jullie hebben mijn hasj gestolen!’ Jongens in Wijhe achtervolgd met eigen keukenmes

VIDEO‘Omdat ze zijn hasj zouden hebben gestolen’ moesten enkele jongens in Wijhe vanavond voor hun leven rennen. Ze werden achterna gezeten door een man met hun eigen keukenmes.

De politie wist hem zojuist in de boeien te slaan, constateerde de Stentor-verslaggever Stefan Keukenkamp ter plekke. De politie had meldingen gekregen van een mogelijke steekpartij aan de Paasweide. 

Volledig scherm
De politie rekent een man in na een mesincident in Wijhe. © Stefan Keukenkamp

Keukenmes

 ,,Hij (de dader) was bij mij op bezoek’’, zegt een van de betrokkenen. ,,Hij beschuldigde ons dat we zijn hasj hadden gestolen en ging helemaal door het lint. Pakte een enorm keukenmes uit de keuken en kwam ons achterna. Sloeg ook met een whiskyfles. Daarna stak hij al mijn banden van de auto lek.”

Een omstander zag het gebeuren: ,,De dader rende met een keukenmes achter een aantal jongens aan. Rondjes om de woning.”

Volledig scherm
Vier lekke banden... © Stefan Keukenkamp
  1. Sluiting basisschool is mokerslag voor Boskamp, emotionele ouders eisen extra onderzoek
    PREMIUM

    Sluiting basis­school is mokerslag voor Boskamp, emotionele ouders eisen extra onderzoek

    Na 102 jaar moet de St. Aloysiusschool in Boskamp sluiten. Na de kerstvakantie verhuizen de leerlingen naar basisschool De Holsthoek in Den Nul. Dit heeft het schoolbestuur dinsdagavond aan vele tientallen ouders meegedeeld tijdens een met emoties overladen bijeenkomst. Het gebouw verkeert in zeer slechte staat en de luchtkwaliteit is onvoldoende. Sluiting is de enige optie, aldus het bestuur. Een aantal ouders weigert zich hierbij neer te leggen.

Salland