De basisschool in Elshof sloot bijna twee jaar geleden.
Volledig scherm
De basisschool in Elshof sloot bijna twee jaar geleden. © Gerard Vrakking

Kan een kleine kern zonder basisschool?

ReageerVoor de Elshof was dichtgaan van school bijna twee jaar geleden onafwendbaar. Het verlies van een ontmoetingsplaats, een tanende leefbaarheid, minder reuring. Buurtschappen en dorpen in Olst-Wijhe vrezen voor de gevolgen van de sluiting van de basisschool in hun kern. Is hun zorg gerechtvaardigd?

 1. Maanden na tik op de vingers van gemeente Olst-Wijhe ligt er nog geen vergunningsbesluit in Olasfa-dossier
  PREMIUM

  Maanden na tik op de vingers van gemeente Olst-Wij­he ligt er nog geen vergun­nings­be­sluit in Olas­fa-dos­sier

  Het is na 4,5 maand nog niet zeker of de gemeente Olst-Wijhe aanbevelingen van een onafhankelijke bezwarencommissie overneemt in het Olasfa-dossier. De gemeente werd op de vingers getikt nadat onder meer duidelijk werd dat een ringdijk eigenlijk niet aangelegd had mogen worden. Olst-Wijhe neemt de tijd om samen met de provincie Overijssel al het papierwerk tot in de puntjes in orde te maken.
 2. Bökkers gaat los in Lemele: niet alleen thuiswedstrijd voor gitarist Jim
  PREMIUM

  Bökkers gaat los in Lemele: niet alleen thuiswed­strijd voor gitarist Jim

  Hendrik Jan Bökkers en zijn nieuwe band treden vanavond op in Zaal Dijk in Lemele. Het is het derde optreden in de zalentour die zondag begon in Zuidwolde. „Anderhalf jaar hebben we stilgelegen, maar eindelijk mogen we weer. Eind september hadden we al twee shows, maar in Zuidwolde begon deze tournee echt. In drie maanden tijd doen we bijna twintig optredens. Hartstikke mooi, we hebben er zin aan.”

Salland