Volledig scherm
PREMIUM
De kat van de familie Hetebrij uit Wijhe overleefde de aanval niet. © Wilfred Hetebrij

Kater Sammy is dood en Facebook explodeert: 'Vuile moordenaar'

Dat kat Sammy uit Wijhe donderdag is doodgeschoten, is de wereld niet ontgaan. Het bericht waarin Mariëtte en Wilfred Hetebrij 1500 euro uitloven voor de gouden tip die naar de dader leidt was zondagmiddag op Facebook al 19.000 keer gedeeld, en het aantal reacties liepen naar de 20.000. Niet dat de kattenschutter ermee gevonden werd, maar solidariteit is ook wat waard, zegt Mariëtte.

Het beschieten van de kat leidde op Facebook tot emotionele reacties. En wraakzucht vanuit de onderbruik. ,,Ik hoop dat jullie hem vinden voor de politie hem vindt", luidt één van de reacties. Waarschijnlijk is dat beter ook, want in  de brede bloemlezing van alle reactie op Facebook hangt de dader nogal wat onheil boven het hoofd. ,,Afmaken die laffe kl**tzak!!" is er eentje die de reacties tamelijk accuraat samenvat. En: ,,welk dorp, stad is dit, waar woont die klootzak vuile moordenaar". En: ,,Eerst zorgen dat hij goed afgetuigd is voordat hij wordt uitgeleverd". 

  1. Noodkreet kleinschalige dagbesteding op de politieke agenda

    Noodkreet kleinscha­li­ge dagbeste­ding op de politieke agenda

    Raadsleden in Deventer en Olst-Wijhe zijn geschrokken van het bericht dat meerdere kleinschalige zorgondernemers overwegen te stoppen met de dagopvang. Eerder deze week berichtte de Stentor dat de tarieven in de twee gemeenten voor 2019 volgens de kleine organisaties te laag zijn om mensen met bijvoorbeeld een burnout of dementie een zinvolle dagbesteding te kunnen geven. De ondernemers denken niet dat ze in 2020 meer geld zullen krijgen.

Salland