Klimaatdemonstranten van Extinction Rebellion krijgen met het waterkanon te maken tijdens de blokkade van de A12. Inzet: Tessel Hofstede uit Olst.
Volledig scherm
PREMIUM
Klimaatdemonstranten van Extinction Rebellion krijgen met het waterkanon te maken tijdens de blokkade van de A12. Inzet: Tessel Hofstede uit Olst. © Michel van Bergen / Rob Voss (bewerking: de Stentor)

Klimaatactiviste uit Olst voor de rechter: ‘Het is heel raar als je niet in actie komt’

Extinction Rebellion-activiste Tessel Hofstede (47) uit Olst stond woensdag met acht andere activisten voor de rechter in Den Haag. Het Openbaar Ministerie beschuldigt hen van opruiing tot een strafbaar feit; het blokkeren van de A12. De rechtbank besliste vandaag de activisten te vervolgen.

16 reacties

 • J. Wijnhout

  2 maanden geleden
  Arend heeft helemaal gelijk
 • Michel de Jong

  2 maanden geleden
  @Arend Van Faassen bizar dat echt iedereen zich aan de wet moet houden toch? Vrouwe Justitie heeft echt ten onrechte een blinddoek, want zo kan ze niet zien dat het klimaatmensen betreft die de wet overtreden terwijl zij natuurlijk boven de wet leven.
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  @ Arend Van Faassen,de politie laat ER uren lang de wet overtreden zonder dat wordt ingegrepen. Ze worden nat gemaakt met een nep straaltje,voorzien van droge en warme kleding. Kortom ze worden in de watten gelegd i.p.v. rechtvaardig aangepakt.
 • Hendrik Willemsen

  2 maanden geleden
  @Arend Van Faassen. Dat ligt toch echt aan jou.
 • Ad vd Elzen

  2 maanden geleden
  Arend, je vergist je denk ik. Die instituten hebben juist een linkse inborst. Is ook onderzocht. Zoek maar eens op 'rechters en D66'. De werkelijkheid is dus precies andersom.