Volledig scherm
De klok op de watertoren in Olst werd zaterdagmorgen weggehaald. © Gerard Vrakking

Klokken op watertoren in Olst luidden voor de laatste keer

OLST - Om 8 uur vanmorgen begonnen klokken te beieren in Olst. Pas om 9 uur werd het weer stil. Het was de laatste keer dat de klokken vanuit de watertoren te horen waren. Een hoge kraan haalt zaterdagmorgen de klokkenstoel weg evenals het kruis bovenop de watertoren.

Voorheen was het gebeier daar in Olst op een bijzondere manier geregeld. Was er een viering in de Theresiakerk aan de Thorbeckestraat, dan klonk hoog boven in de watertoren de klok.

De gebedsruimte aan de Thorbeckestraat werd namelijk beschouwd als een noodkerk. Er lag ooit een plan op tafel voor een nieuwe kerk, vastgebouwd aan de watertoren. De klok kwam alvast in de nok van die toren te hangen, het kruis boven in de punt. Maar het nieuwe gebouw kwam er niet. Op 1 februari 2015 sloot de Theresiakerk vanwege het teruglopend aantal gelovigen dat gebruik maakte van de kerk.


Eijsbouts, de koninklijke klokkengieterij uit het Noordbrabantse Asten, zorgt er volgens Betsie Engberink van de Heilige Lebuïnusparochie voor dat deze kerkelijke attributen worden afgevoerd.

Volledig scherm
De Olster watertoren ziet er momenteel wat geschonden uit. Dat wordt de komende tijd nog wat erger. De gaten worden uiteindelijk ramen voor vijf appartementen. Foto GERARD VRAKKING
De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Salland