Volledig scherm
2008-12-08 00:00:00 SPAARNWOUDE - Spoorwegovergang. ANP PHOTO XTRA KOEN SUYK © ANP XTRA

Knaagschade aan kabels: spoorbomen in Wijhe blijven omlaag

De spoorbomen op de overweg van de Raalterweg in Wijhe zijn defect. Zeker al drie kwartier gaan ze niet meer omhoog. Gevaarlijke situaties zijn ontstaan doordat weggebruikers tussen de gesloten spoorbomen heen slalommen.

ProRail heeft intussen de oorzaak van de storing gevonden. Volgens een woordvoerder gaat het vermoedelijk om knaagschade. ,,Een muis of zo heeft aan kabels geknabbeld, waardoor de spoorbomen omlaag blijven'', aldus de zegsman. De spoorbeheerder verwacht dat het euvel omstreeks 18.00 uur is verholpen.

 1. Brouwers uit Haarle wijden tripelbier De Neuze aan de bekendste taxichauffeur van Salland
  PREMIUM

  Brouwers uit Haarle wijden tripelbier De Neuze aan de bekendste taxichauf­feur van Salland

  Hij raakte verzeild in de meest vreemde situaties en bracht menig beschonken kroegganger in Salland naar huis. Nu mag taxichauffeur Teun Stevens, alias De Neuze, zelf genieten van zijn eigen biertje. Een uit de hand gelopen grap van William Kemperman en Leo Kemper uit Haarle leidde tot een tripelbier die vernoemd is naar de beroemde taxichauffeur uit Marle, die binnenkort vijftig jaar in de taxiwereld zit.
 2. Sluiting basisschool is mokerslag voor Boskamp, emotionele ouders eisen extra onderzoek
  PREMIUM

  Sluiting basis­school is mokerslag voor Boskamp, emotionele ouders eisen extra onderzoek

  Na 102 jaar moet de St. Aloysiusschool in Boskamp sluiten. Na de kerstvakantie verhuizen de leerlingen naar basisschool De Holsthoek in Den Nul. Dit heeft het schoolbestuur dinsdagavond aan vele tientallen ouders meegedeeld tijdens een met emoties overladen bijeenkomst. Het gebouw verkeert in zeer slechte staat en de luchtkwaliteit is onvoldoende. Sluiting is de enige optie, aldus het bestuur. Een aantal ouders weigert zich hierbij neer te leggen.

Salland