Volledig scherm
Sportcafé De Hooiberg in Olst. © Google Streetview

Koek en zopie voor Olster sporters

Sportcafé De Hooiberg in Olst gaat voorlopig nog niet open, meldt de gemeente. Wel gaan medewerkers van welzijnsinstelling ut Huus koffie, thee, drankjes en versnaperingen serveren in de sporthal op het Olster sportcomplex. 

Dat gebeurt op donderdagavond, vrijdagavond en de zaterdag in de bar van de sporthal. Inmiddels zijn de eerste sporttrainingen begonnen. De gemeente heeft een horeca-adviseur ingeschakeld om naar een definitieve oplossing te zoeken voor het sportcafé. 

Dat kwam twee maanden geleden plotseling zonder uitbater zitten. Die vertrok na een lange periode van minder inkomsten door strenge regels, klachten van buren en moeizaam overleg met de gemeente, zo zei hij in de Stentor. De gemeente hoopt zo snel mogelijk een definitieve oplossing te vinden, meldt een woordvoerder. 

  1. 'Gerechtigheid': raadsleden in kleine gemeenten gaan twee keer zoveel verdienen
    PREMIUM

    'Gerechtig­heid': raadsleden in kleine gemeenten gaan twee keer zoveel verdienen

    Raadsleden uit kleine gemeenten als Hattem, Olst-Wijhe en Urk gaan fors meer verdienen. Van Minister Kajsa Ollongren krijgen raadsleden uit gemeenten tot 24.000 inwoners meer poen als blijk van waardering. Wie nu in Hattem zetelt mag met terugwerkende kracht 959 euro per maand bijschrijven, een ruime verdubbeling van de huidige vergoeding. Maar betaalt zich dat ook uit in kwaliteit? ,,Een pizzabezorger kreeg nog meer.”

Salland