Volledig scherm
© anp

Komst geluidschermen langs spoor in Wijhe en Olst duurt nog jaren

Mocht ProRail vasthouden aan hoge geluidschermen langs het spoor in Wijhe, dan kan het nog jaren duren voordat ze er staan. Dat kreeg de sociaal-democraat René Leber maandagavond te horen in de raadsvergadering van een ambtenaar van Olst-Wijhe. ,,Het ministerie moet nog geld beschikbaar stellen'', merkte de ambtenaar op.

Op een aantal woningen langs het spoor in Wijhe en Olst is de geluidsbelasting van de langskomende treinen op de gevels te hoog. Om die geluidshinder terug te brengen, heeft de spoorbeheerder geopperd bijvoorbeeld schermen te plaatsen. Bij De Lange Slagen en Molenbelt in Wijhe zouden schermen komen van drie en vier meter hoog.

Enquête

Bij aanwonenden van het spoor heeft dat grote commotie teweeggebracht. Zij hebben hun kritiek bijvoorbeeld kunnen uiten in een enquête. Een stedenbouwkundige heeft vervolgens een visie geschreven, waarmee Olst-Wijhe wil protesteren bij ProRail. Alle fracties hebben lof voor de manier waarop de gemeente haar inwoners heeft betrokken bij de discussie rond de geluidschermen.

Salland