Kunstenaar uit Herxen zoekt expositieruimte voor zijn serie Sardijnse nachtwerken

Kunstenaar Reinoud Klein Wassink uit Herxen houdt van de nacht. Van het licht, de geluiden en de rust. Geen wonder dus dat de nachten in San Vito (Sardinië) hem dit jaar inspireerden. Zeven uit de kluiten gewassen werken zijn het resultaat. Nu nog een ruimte vinden waar de complete serie, inclusief de film die filmmaker Mats Logen maakte, kan worden getoond aan publiek.

Bijna veertig jaar lang was Klein Wassink kunst- en tekendocent. Hield hij zich vooral bezig met het werk van anderen. Sinds hij een paar jaar geleden met pensioen ging, heeft hij volop gelegenheid om zijn eigen creativiteit de ruimte te geven. De zolder van zijn zelfgebouwde schuur is waar het allemaal gebeurt. Eerder maakte hij daar bijvoorbeeld een serie manshoge naakten waarin hij niet alleen Jimi Hendrix en een jonge Elizabeth Taylor afbeeldde, maar ook zijn eigen opa in adamskostuum.

  1. Oud-exploitanten sportcafé in Olst en gemeente mijlenver uit elkaar in discussie over vergoeding
    PREMIUM

    Oud-exploitan­ten sportcafé in Olst en gemeente mijlenver uit elkaar in discussie over vergoeding

    Het afscheid in de zomer van 2018 als exploitanten van Sportcafé De Hooiberg in Olst heeft voor de familie IJsseldijk een lange, nare nasleep. Anton IJsseldijk (68) en zijn zoon Stephan (36), die het café bijna zes jaar lang bestierde, vragen van de gemeente een vergoeding van 100.000 euro. Olst-Wijhe wil hooguit circa 30.000 euro betalen. Dit tegenbod is voor de IJsseldijks onacceptabel.

Salland