Volledig scherm
© Google

Kunstenaarsfamilie exposeert in Olst

OLST - Met z'n vijven zijn ze samen goed voor zo'n honderd kunstobjecten in Olst. Honderd werken die ze in het Holstohus zo goed mogelijk willen presenteren. Of dat binnen het vijftal geen wrijving geeft? "Dat gaat allemaal in harmonie", haast Bertus Halfwerk zich te zeggen.

Aan ruimte lijkt geen gebrek in het Holstohus. Op alle verdiepingen kan de kunstenaarsfamilie haar kunstwerken kwijt. Met man en macht hebben de vijf gezinsleden maandag de expositie ingericht, die van zaterdag tot 29 januari is te bezichtigen.

Ze zijn er op uitnodiging van de tentoonstellingscommissie KYK. DNArt2 heet de expositie, een knipoog naar de passie voor kunst in het gezin. Het verhaal van de kunstenaarsfamilie is het verhaal van de paplepel. Familie van Maja Eckhardt bedreef kunst, Bertus maakte vroeger in Olst deel uit van het kunstenaarscollectief Ho Toch. Dan is het niet vreemd als ook hun kinderen besmet raken met het kunstvirus.

  1. De Blauwe Engel tuft eenmalig door de regio: ‘Deze trein is een fenomeen'
    Play
    video

    De Blauwe Engel tuft eenmalig door de regio: ‘Deze trein is een fenomeen'

    De historische trein De Blauwe Engel tufte dinsdag van het Spoorwegmuseum in Utrecht via onder andere Zwolle en Wijhe naar Almelo. Daar doet de antieke trein de komende weken dienst als decorstuk in de musical Het Verzet Kraakt. Aan boord zaten onder meer acteurs, het Overijsselse college van Gedeputeerde Staten, Peter Paul de Winter (Spoorwegmuseum), Susi Zijderveld (NS) en producent Gerard Cornelisse van de musical.

Salland