Schilderij van Berend Westenberg met de oversteek van de Kozakken van de IJssel bij Wijhe.
Volledig scherm
Schilderij van Berend Westenberg met de oversteek van de Kozakken van de IJssel bij Wijhe.

Kunstwerk kozakken komt
nabij oorlogsmonument Wijhe

Het monument dat in Wijhe aan de strijd van het kozakkenregiment Basjkieren herinnert, komt nabij het oorlogsmonument te staan. De grond in het park waarop het kunstwerk wordt geplaatst, is eigendom van het woonzorgcentrum Het Weijtendaal. Het centrum stelt de grond gratis beschikbaar.

 1. Verbazing over Burgerweeshuis en Deventer Schouwburg: ‘Deze combi werkt nergens en gaat véél meer kosten’
  PREMIUM
  3

  Verbazing over Burgerwees­huis en Deventer Schouwburg: ‘Deze combi werkt nergens en gaat véél meer kosten’

  De onzekere toekomst van het Burgerweeshuis en het mogelijk onder één dak brengen van het poppodium met de schouwburg trekt landelijk aandacht. Berend Schans van Vereniging Nederlandse Poppodia en –Festivals, belangenbehartiger voor de pop- en nachtcultuur verbaast zich over de combinatie waar Deventer aan denkt. ,,Het idee ligt puur vanuit bezuinigingsoverwegingen op tafel; een compleet verkeerde insteek, die niet gaat werken.”
 2. Opvallend ontvangstcomité bij binnenkomst Deventer: ‘Je ziet slachtoffers én redders bij huiselijk geweld’
  PREMIUM

  Opvallend ontvangst­co­mité bij binnen­komst Deventer: ‘Je ziet slachtof­fers én redders bij huiselijk geweld’

  Bezoekers van Deventer worden op een opvallende manier welkom geheten. Een rij portretten vormt vier weken lang een welkomstcomité tussen de binnenstad en het station, niet te missen voor treinreizigers. Het gaat volgens de organisatie om slachtoffers van huiselijk geweld en kindermishandeling. Én hulpverleners, die hen uit die ellende wisten te halen. ,,Dit project helpt om deze problematiek bespreekbaar te maken.”