Volledig scherm
Lammy Tabak kan de miniatuur van een alpaca bewaren als herinnering aan de ups en downs op de Vijverhof. © eigen foto

Lammy (70) zegt haar dieren in Olst na 33 jaar gedag

Lammy Tabak (70) heeft na 33 dienstjaren afscheid genomen als onbezoldigd dierenverzorger van kinderboerderij & wijkplantsoen De Vijverhof in Olst. Op een informele bijeenkomst nam zij haar afscheidscadeau in ontvangst: een miniatuur van een alpaca, een soort lama.

Het cadeau herinnerde haar aan een typerend voorbeeld van de vele ups en downs die zij in de loop der jaren heeft meegemaakt: de diefstal en terugkeer van zes alpaca's in februari 2013. ,,Met die diefstal werden wij landelijk nieuws. Wonder boven wonder zijn ze enkele dagen later in het buitengebied van Schalkhaar teruggevonden, gestrest, beschadigd en hongerig. We hebben ze opgehaald en toen ze hier in hun eigen vertrouwde weide uit de trailer stapten, was ik echt ontroerd. Een onvergetelijk moment.” 

Belang

De voorzitter van De Vijverhof, Henk Heuvelman, benadrukte het belang van doorzetters zoals Tabak. ,,Het gaat om bereidheid, beschikbaarheid en verantwoordelijkheid. Je hebt mensen nodig waarop je kunt bouwen, zomer en winter, in voor- en tegenspoed. Voor een organisatie als de onze is dat essentieel want wij werken met levende dieren die van onze zorg afhankelijk zijn, 365 dagen per jaar. De 33 dienstjaren van Lammy zijn een prestatie van formaat waar je alleen maar respect voor kunt hebben.”

Salland