Volledig scherm
De organisatoren van De Nacht van Wijhe hebben zich laten inspireren door het land Italië. © Jan Amse

'Land van de laars' inspireert De Nacht van Gastvrij Wijhe

De organisatoren van De Nacht van Gastvrij Wijhe hebben zich laten inspireren door het land Italië. Zo exposeert op vrijdag 21 juli Guido Orsetti, kunstenaar uit 'het land van de laars', op een mobiel podium op het Van Dedemplein. In de Torenstraat kan de jeugd zich uitleven bij onder meer het Toren van Pisa-spel.

Het centrum biedt tijdens De Nacht van Gastvrij Wijhe, dat om 18.00 uur begint en tot 23.00 duurt, volop vertier: veel kramen, kunst, muziek en entertainment. Zo verhogen onder anderen het blaasorkest De Iesselblaozers, het showkorps Amicitia en het popkoor Fitis de sfeer in het hart van het dorp. 

Kinderen kunnen knutselen bij de cadeau- en seizoenswinkel Bij de Boom van de stichting Ygdrasil. Van de partij is ook de stichting Clown Dichterbij. Behalve het Toren van Pisa-spel is er een pannaveld en een springkussen in de Torenstraat. Spelers en vrijwilligers van Wijhe '92 hebben de taak de activiteiten in goede banen te leiden. De winkels in het centrum zijn deze dag tot 23.00 uur geopend. 

Salland