Landjepik om buurtschap Marle

videoBuurtschap Marle is beland in een spelletje 'landjepik'. Heerde wil de stip op de kaart wel inlijven, maar aan de andere kant van de IJssel peinst Olst-Wijhe er niet over om Marle op te geven.

 1. Uiterlijk 2023 verdwijnen laatste twee onbewaakte overwegen in Deventer
  PREMIUM

  Uiterlijk 2023 verdwijnen laatste twee onbewaakte overwegen in Deventer

  Wandelaars kunnen voorlopig nog hun geliefde rondje maken op landgoed Nieuw Rande. In Diepenveen liggen de laatste twee onbeveiligde spoorovergangen van Deventer. ProRail wil ze sluiten, uiterlijk in 2023. Het bedrijf heeft minder haast dan eerder aangenomen. Waar de gemeente Deventer afwacht, kwamen ze er verderop in Olst-Wijhe en bij ProRail wél uit. Die vergelijkbare wandelovergang wordt beveiligd. ,,Doodzonde als dit rondje in Diepenveen straks niet meer zou kunnen.”
 2. Camping De Huttert in Luttenberg mag uitbreiden ondanks weerstand in de buurt: ‘Gaat om beperkte uitbreiding’
  PREMIUM

  Camping De Huttert in Luttenberg mag uitbreiden ondanks weerstand in de buurt: ‘Gaat om beperkte uitbrei­ding’

  LUTTENBERG - Mini-camping De Huttert in Luttenberg mag uitbreiden. Nu heeft de camping 25 plekken en dat mogen er 40 worden. De uitbreiding ligt gevoelig in de buurt. Omwonenden staken drie jaar geleden een stokje voor een groter uitbreidingsplan. Met duidelijke afspraken in een nieuw bestemmingsplan hoopt de gemeente Raalte nu te voorkomen dat de campinguitbaters overhoop komen te liggen met de buurt.
 1. Onduidelijkheid over dijk op Olasfa-terrein Olst: Niemand binnen politiek Olst-Wijhe weet precies hoe het zit
  PREMIUM

  Onduide­lijk­heid over dijk op Olas­fa-ter­rein Olst: Niemand binnen politiek Olst-Wij­he weet precies hoe het zit

  De politieke partijen in Olst-Wijhe worstelen met het Olasfa-dossier. De recente ontwikkelingen rond de invulling van het terrein in Olst houdt de politiek in bezig. Omwonenden zien na jaren saneren alsnog niets van de IJssel na een nieuw aangelegde dijk. Zij claimen dat die er volgens de plannen niet hoort. ,,Dit moet zorgvuldig uitgezocht worden", zegt Stefan Groot Schaarsberg van de VVD.
 2. Gemeente Olst-Wijhe draait huis-aan-huiskrant niet de nek om: géén ja/ja-sticker op de brievenbus
  PREMIUM

  Gemeente Olst-Wij­he draait huis-aan-huis­krant niet de nek om: géén ja/ja-stic­ker op de brievenbus

  Als het aan het college van burgemeester en wethouders in Olst-Wijhe ligt, hoeven inwoners geen sticker op hun brievenbus te plakken om aan te geven dat ze de huis-aan-huiskrant én reclame willen ontvangen. De ja/ja-sticker is in een aantal plaatsen in Nederland ingevoerd om papierverspilling tegen te gaan, maar Olst-Wijhe wil niks veranderen aan de huidige situatie. Wat zijn volgens Olst-Wijhe de voors (Ja) en tegens (Nee) van de ja/ja-sticker?

Salland