Volledig scherm
Leerlingen van de Tellegenschool in Wijhe planten een moeraseik. In het midden wethouder Herman Engberink. © Gerard Vrakking

Leerlingen zorgen voor eerste groen in Wijhe

Leerlingen van groep 5 tot en met 8 van de Tellegenschool in Wijhe hebben woensdag voor het eerste groen in hun wijk gezorgd. 

Half april zit het laatste werk in de buurt erop, waar diverse straten overhoop zijn gehaald. De meeste straatstenen en stoeptegels liggen er weer in en woensdagmorgen kwamen de eerste bomen en struiken. Met hulp van de school, die er Nationale Boomplantdag mee vierde.

Weer voetballen

Bij de eerste boom kregen de leerlingen hulp van wethouder Herman Engberink. Die vertelde hen dat ze binnenkort ook weer gebruik kunnen maken van het voetbalveld naast hun school, dat het afgelopen half jaar is gebruikt als materiaalopslag voor de werkzaamheden in de buurt.

Zieke essen

Bijna driekwart jaar is het een flinke puinhoop geweest in de buurt, waar alle leidingen zijn vervangen, inclusief het straatwerk. Ook bomen verdwenen, maar de komende weken worden nieuwe geplant. Voor de school verdwenen onder meer een aantal zieke essen. Met dank aan de leerlingen staan er nu meerstammige berken, een moeraseik en een esdoorn. Nu kan het voorjaar aan de slag. 

Salland