Foto: Annina Romita
Volledig scherm
Foto: Annina Romita

'Loslopende honden risico voor boeren'

OLST-WIJHE - Namens de boeren vraagt de gemeente Olst-Wijhe hondenbezitters hun viervoeters niet in de weilanden te laten lopen. Omdat zij de parasiet Neospora op de runderen kunnen overbrengen.

 1. Dorpshart Boskamp moet weer bruisen met plannen voor school, kerkgebouw en nieuwe woningen
  PREMIUM

  Dorpshart Boskamp moet weer bruisen met plannen voor school, kerkgebouw en nieuwe woningen

  Het bevindt zich nog allemaal in een pril stadium, maar de gemeente Olst-Wijhe is in gesprek met belanghebbenden over de toekomst van de Boskamp. Woningbouwplannen, vertrokken basisscholen en een kerk die binnen enkele jaren leeg komt te staan. Alle ontwikkelingen worden bijeen geveegd om een ‘Hart van de Boskamp’ te ontwikkelen. ,,De planning kwam in een stroomversnelling toen de scholen eerder dan verwacht vertrokken.’’
 2. Veel meer woningen in Noordmanshoek in Wijhe? ‘Eerst mocht het geen wijk worden, nu ineens wel’
  PREMIUM

  Veel meer woningen in Noordmans­hoek in Wijhe? ‘Eerst mocht het geen wijk worden, nu ineens wel’

  Stichting Noordmanshoek werkt al ruim vijf jaar aan de plannen voor een plek aan de rand van Wijhe waar duurzaam voedsel verbouwen, energie opwekken en groen wonen centraal staan. Omdat de behoefte aan nieuwe huizen ook in Olst-Wijhe groot is, heeft de gemeente aan de stichting gevraagd of er in plaats van 30, misschien 75 tot 125 woningen in de plannen kunnen worden opgenomen. ,,Het mocht geen wijk worden en nu ineens wel’’, zegt stichtingsvoorzitter Anton Kleine Schaars.

Salland