Volledig scherm
De winnaar van de loterij kan ook kiezen voor deze Ferrari. © Eigen foto

Loterij voor renovatie dorpshuis Herxen groots aangepakt: Ferrari of vakantiehuis te winnen

Een vakantiehuis of toch liever een Ferrari ter waarde van 163.500 euro? Die vraag krijgt de winnaar van de huisverloting in Herxen binnenkort voorgeschoteld.

De peperdure auto is door het bestuur van de loterij aan de prijzen toegevoegd om meer mensen over de streep te trekken een lot te kopen. Inmiddels is de loterij al vier maanden bezig, maar blijft de verkoop achter. 

Dorpshuis

De opbrengst van de loterij is bestemd voor de verduurzaming van het dorpshuis de Herxer Marke. In totaal zijn 9.999 loten beschikbaar. De loterij gaat door als er minimaal 7.708 loten zijn verkocht. De winnaar wordt dan op 16 juni bekendgemaakt.

 1. Brouwers uit Haarle wijden tripelbier De Neuze aan de bekendste taxichauffeur van Salland
  PREMIUM

  Brouwers uit Haarle wijden tripelbier De Neuze aan de bekendste taxichauf­feur van Salland

  Hij raakte verzeild in de meest vreemde situaties en bracht menig beschonken kroegganger in Salland naar huis. Nu mag taxichauffeur Teun Stevens, alias De Neuze, zelf genieten van zijn eigen biertje. Een uit de hand gelopen grap van William Kemperman en Leo Kemper uit Haarle leidde tot een tripelbier die vernoemd is naar de beroemde taxichauffeur uit Marle, die binnenkort vijftig jaar in de taxiwereld zit.
 2. Sluiting basisschool is mokerslag voor Boskamp, emotionele ouders eisen extra onderzoek
  PREMIUM

  Sluiting basis­school is mokerslag voor Boskamp, emotionele ouders eisen extra onderzoek

  Na 102 jaar moet de St. Aloysiusschool in Boskamp sluiten. Na de kerstvakantie verhuizen de leerlingen naar basisschool De Holsthoek in Den Nul. Dit heeft het schoolbestuur dinsdagavond aan vele tientallen ouders meegedeeld tijdens een met emoties overladen bijeenkomst. Het gebouw verkeert in zeer slechte staat en de luchtkwaliteit is onvoldoende. Sluiting is de enige optie, aldus het bestuur. Een aantal ouders weigert zich hierbij neer te leggen.

Salland