ANP/Fotobewerking
Volledig scherm
© ANP/Fotobewerking

Luchtvaartdeskundige: Vrees voor overlast Lelystad Airport in Olst-Wijhe en Deventer

Inwoners van de gemeentes Olst-Wijhe en Deventer moeten zich zorgen maken over toenemende geluidhinder van opstijgende vliegtuigen vanaf Lelystad Airport. Dat stelt luchtvaartdeskundige Alexander ter Kuile (61) uit Haarle.

 1. Bezwaar van buren tegen uitbouw heeft ‘onbedoeld’ grote gevolgen: Peter en Brigitta uit Wesepe moeten vijf bouwwerken afbreken
  PREMIUM
  Video
  5

  Bezwaar van buren tegen uitbouw heeft ‘onbedoeld’ grote gevolgen: Peter en Brigitta uit Wesepe moeten vijf bouwwerken afbreken

  De gemeenten Olst-Wijhe en Deventer mogen Peter en Brigitta Beek uit Wesepe sommeren om hun schuren af te breken, ook al staan ze er al jaren. Dat is het oordeel van de bestuursrechter in Zwolle. Niet alles hoeft plat, maar zeker vijf bouwwerken, inclusief de kapsalon van schoondochter Mariska, zijn door de uitspraak van de rechter een stap dichterbij sloop. ,,Dat is heftig’’, zegt Beek.
 2. Wesepe moet nog langer geduld hebben voordat dorpsicoon herbouwd is: molenwieken komen eind volgend jaar
  PREMIUM

  Wesepe moet nog langer geduld hebben voordat dorpsicoon herbouwd is: molenwie­ken komen eind volgend jaar

  Een dag voordat Wesepe in april 1945 bevrijd werd, ging de korenmolen van het dorp in vlammen op. Driekwart eeuw later staat er aan de Bokkelerweg iets wat al sterk lijkt op een molen, maar één cruciaal onderdeel ontbreekt: de wieken. Het prestigeproject van Henry Franken heeft minimaal een jaar vertraging opgelopen, maar dat is volgens de toekomstig molenbewoner geen probleem. „Ik heb geduld, het is een project voor de lange termijn.”

Salland