Volledig scherm
Kinderen zingen een liedje in hun jacht op snoep in Herxen. © Liselotte Kolthof

Met zelfgemaakte lampion op jacht naar snoep in Herxen

Tientallen kinderen zijn vanavond in Herxen op snoepjacht gegaan tijdens de viering van Sint-Maarten.

Zij verzamelden zich eerst bij het dorpshuis, waar ze ruim een week geleden hun eigen lampionnen konden maken. Na een groepsfoto splitsten de kinderen zich in groepjes op. De jongsten gingen onder begeleiding van ouders in de directe omgeving van het dorpshuis de deuren langs, terwijl oudere kids zich door heel Herxen verspreiden.

De viering van Sint-Maarten is een initiatief van de Evenementencommissie. Carien van der Steege is commissielid én mede-beheerder van het dorpshuis. Haar kinderen Lotte (7) en Dennis (9) behoorden tot de deelnemers. ,,Zij vinden het alleen al erg leuk en spannend om in het donker door het dorp te mogen lopen.”

  1. Oud-exploitanten sportcafé in Olst en gemeente mijlenver uit elkaar in discussie over vergoeding
    PREMIUM

    Oud-exploitan­ten sportcafé in Olst en gemeente mijlenver uit elkaar in discussie over vergoeding

    Het afscheid in de zomer van 2018 als exploitanten van Sportcafé De Hooiberg in Olst heeft voor de familie IJsseldijk een lange, nare nasleep. Anton IJsseldijk (68) en zijn zoon Stephan (36), die het café bijna zes jaar lang bestierde, vragen van de gemeente een vergoeding van 100.000 euro. Olst-Wijhe wil hooguit circa 30.000 euro betalen. Dit tegenbod is voor de IJsseldijks onacceptabel.

Salland