Militairen komen IJssel bij Olst niet over: te laag water

VideoDe zestig militairen die woensdagnacht de IJssel zouden oversteken bij Olst, gaan dat toch niet doen. Het water in de rivier staat te laag, waardoor de oefening niet doorgaat.

 1. Liesbeth (81) uit Olst verrast door slecht nieuws van gemeente: alleen burgerinitiatief kan haar paradijsje nog redden
  PREMIUM

  Liesbeth (81) uit Olst verrast door slecht nieuws van gemeente: alleen burgerini­ti­a­tief kan haar paradijsje nog redden

  De 81-jarige Liesbeth Peper uit Olst moet haar naoorlogse noodwoning aan de Olsterkampweg in Olst zo goed als zeker verlaten. Jaren geleden werd haar al medegedeeld dat haar woning onder de sloopkogel zou verdwijnen, maar nadat ze een brief aan de gemeenteraad stuurde, koesterde ze toch hoop op een langer verblijf in haar eigen paradijsje. Daar is nog een klein sprankje van over.
 2. Dankzij oproep van raadslid uit Olst-Wijhe komt er hulp voor verstandelijk gehandicapte in stemhokje
  PREMIUM

  Dankzij oproep van raadslid uit Olst-Wij­he komt er hulp voor verstande­lijk gehandicap­te in stemhokje

  Niemand mag mee in het stemhokje als je tijdens de verkiezingen je stem uit gaat brengen. Dat maakt dat stemmen een lastig verhaal wordt voor verstandelijk gehandicapten die wel stemrecht hebben. Daarom vindt Petra Koekkoek, raadslid van de PvdA in Olst-Wijhe, dat er ondersteuning moet komen voor deze groep en dat er iemand mee mag achter het gordijntje van het stemhokje. Het kabinet reageert nu enthousiast en wil experimenteren.

Salland