Militairen komen IJssel bij Olst niet over: te laag water

VideoDe zestig militairen die woensdagnacht de IJssel zouden oversteken bij Olst, gaan dat toch niet doen. Het water in de rivier staat te laag, waardoor de oefening niet doorgaat.

De zestig militairen trekken deze week met twaalf Fenneks, het verkenningsvoertuig van de Koninklijke Landmacht, van Eibergen naar 't Harde. In de nacht van woensdag op donderdag zouden ze daarom bij Olst de IJssel oversteken naar Welsum. 

Maar op het militaire oefenterrein Olst-Welsum is de waterstand te laag. De militairen wilden uitwijken naar de plek waar de reguliere veerpont tussen Olst en Welsum heen en weer vaart. Ook daar is het echter niet gelukt om het genieveer, waarmee de voertuigen zouden worden overgezet, aan te leggen. 

Dinsdagochtend wordt besloten wat de zestig verkenners van de 43ste Gemechaniseerde Brigade uit Havelte nu gaan doen.

Volledig scherm
Ook de veerpont bij Wijhe heeft last van het lage water. © Freddy Schinkel
  1. Oud-exploitanten sportcafé in Olst en gemeente mijlenver uit elkaar in discussie over vergoeding
    PREMIUM

    Oud-exploitan­ten sportcafé in Olst en gemeente mijlenver uit elkaar in discussie over vergoeding

    Het afscheid in de zomer van 2018 als exploitanten van Sportcafé De Hooiberg in Olst heeft voor de familie IJsseldijk een lange, nare nasleep. Anton IJsseldijk (68) en zijn zoon Stephan (36), die het café bijna zes jaar lang bestierde, vragen van de gemeente een vergoeding van 100.000 euro. Olst-Wijhe wil hooguit circa 30.000 euro betalen. Dit tegenbod is voor de IJsseldijks onacceptabel.

Salland