Wesepe wil verouderde voorzieningen in een nieuw jasje op een centrale plek.
Volledig scherm
PREMIUM
Wesepe wil verouderde voorzieningen in een nieuw jasje op een centrale plek. © Rob Voss

Miljoenen voor ‘voorzieningenhart’ Wesepe eerder op tafel, maar nieuwbouw blijft zaak van lange adem

De gemeente Olst-Wijhe wil dat Wesepe versneld een nieuw voorzieningenhart krijgt, met een school, zalencentrum en gymzaal onder één dak. Toch blijft het miljoenenproject een zaak van lange adem en staat het complex er niet eerder dan 2028. ,,Dit was het hoogst haalbare’’, zegt bestuurslid Henk Willink van Plaatselijk Belang Wesepe. 

0 reacties

 1. Sallanders krijgen voorrang op koopwoningen in Raalte en Olst-Wijhe
  PREMIUM

  Sallanders krijgen voorrang op koopwonin­gen in Raalte en Olst-Wij­he

  Huurder van een sociale huurwoning van SallandWonen? Dan krijg je vanaf dit jaar voorrang als de woningcoöperatie een voormalige huurwoning verkoopt op de vrije markt. SallandWonen wil daarmee zorgen voor een betere doorstroming. Doordat huurders van een sociale huurwoning makkelijker een koopwoning kunnen krijgen, komen er meer sociale huurwoningen vrij. ,,Wij hopen dat met deze maatregel het mes aan twee kanten snijdt.”
 1. Zoon Max (21) redde het bedrijf van ongeneeslijk zieke Robby (48): ‘Hoop is een belangrijk medicijn’
  PREMIUM

  Zoon Max (21) redde het bedrijf van ongenees­lijk zieke Robby (48): ‘Hoop is een belangrijk medicijn’

  Het verhaal van Max (21) en Robby Blanke (48) uit Wijhe is er een uit duizenden. Als vader Robby ongeneeslijk ziek wordt, bedenkt zoon Max zich geen moment: hij stopt met zijn zorgopleiding om in het bedrijf van zijn vader te stappen. Nu blikken ze terug op de stortvloed aan reacties die ze kregen toen zij hun verhaal deelden en hoe hun vader-zoonrelatie ook een werkrelatie werd. ,,Ik blijf vader, dus Max moet thuis gewoon de troep achter z’n kont opruimen.’’
 2. Ondanks een nog lopend beroep bij Raad van State gaat gemeente door met aanleg van fietstunnel in Olst
  PREMIUM
  1

  Ondanks een nog lopend beroep bij Raad van State gaat gemeente door met aanleg van fietstun­nel in Olst

  Hoewel er nog geen uitspraak van de Raad van State ligt, gaat de gemeente Olst-Wijhe voorlopig door met de bouw van een fietstunnel in het verlengde van de Ter Stegestraat in Olst. Vijf bezwaarmakers stapten naar de Raad van State om de bouw tegen te houden. Omdat het nog maanden kan duren voordat er een uitspraak ligt, besluit Olst-Wijhe door te gaan. ,,Aan zowel het doorbouwen als het tijdelijk stoppen van de werkzaamheden zit een financieel risico’’, zegt wethouder Marcel Blind.

Salland