Volledig scherm
© ANP XTRA

Minder leegstand in Olst dankzij bijzondere branches

Olst voorbij rijden omdat het elders leuker winkelen is, lijkt niet meer nodig. In het centrum hebben zich de afgelopen tijd bijzondere branches gevestigd.

Zo heeft tweevoudig wereldkampioen nailart Michèle Taribuka onlangs haar nagelstudio geopend, heeft Big Bugs & Butterflies haar heil gevonden in het dorp, verkoopt Bandar Abdulmoula uit Syrië naast herstelwerk zijn eigen kledinglijn en is Goede Buren goed op weg wat duurzame diensten betreft. 

Centrummanager Arie Oeseburg is zelf verbaasd over deze ontwikkelingen, maar juicht de spontane initiatieven enorm toe. Want net als andere kernen kampt ook Olst met leegstand. ,,Het zijn nieuwe branches die hier een toekomst zien. En dat is ontzettend mooi. Natuurlijk is het afwachten of ze er over drie jaar nog zullen zijn. Daar ben ik wel heel benieuwd naar.” 

Want op meer leegstand zit Oeseburg niet te wachten. Zo ziet hij de panden waarin Blokker was gevestigd en een meubelzaak het liefst zo snel mogelijk gevuld. ,,Twee belangrijke punten in het centrum, met een groot vloeroppervlak. Op landelijke en regionale spelers hoeven we echter niet te rekenen. Die kijken naar wat er in de omgeving al aan omzet wordt gedraaid.’’ Volgens Oeseburg zijn nog ‘best mogelijkheden’ voor invulling van de panden. 

Trekpleisters

Wel hoopt de centrummanager dat in de toekomst meerdere buitengewone branches volgen. Volgens hem past een modezaak in het duurdere segment en een winkel in sfeervol wonen nog prima in het dorp. ,,We hebben twee grote trekpleisters als de Olsterhof en Nobach met podologie. Met name Nobach kijkt over de grenzen van Olst heen. Hier kunnen andere branches zeker een voordeel van hebben.”

Salland