Volledig scherm
© Thinkstock

Molenadviseur neemt Bökkers Mölle onder loep

OLST - Erfgoed Advies Groen onderzoekt of Marina en Bastiaan Bökkers straks in Bökkers Mölle in Olst meel kunnen malen. De molenadviseur kijkt onder meer naar de maalderij, de exploitatie, constructie van de molen en de toegankelijkheid van Bökkers Mölle voor bezoekers. De inspectie is woensdag.

De analyse volgt op de principe-uitspraak van de stichting Bökkers Mölle, eigenaar van de molen langs de IJsseldijk. Een meerderheid in het stichtingsbestuur stelde zich eind vorig jaar coöperatief op. Onder voorwaarden toonde ze zich bereid te komen tot een huurcontract met het molenaarsechtpaar.

Na dit onderzoek volgt een contra-expertise. Het bedrijf Van Reeuwijk Bouwmeester houdt de bevindingen van Erfgoed Advies Groen tegen het licht. Verder neemt het stichtingsbestuur een kijkje in drie andere molens, onder meer in Woudsend en Blokker.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Noodkreet kleinschalige dagbesteding op de politieke agenda

    Noodkreet kleinscha­li­ge dagbeste­ding op de politieke agenda

    Raadsleden in Deventer en Olst-Wijhe zijn geschrokken van het bericht dat meerdere kleinschalige zorgondernemers overwegen te stoppen met de dagopvang. Eerder deze week berichtte de Stentor dat de tarieven in de twee gemeenten voor 2019 volgens de kleine organisaties te laag zijn om mensen met bijvoorbeeld een burnout of dementie een zinvolle dagbesteding te kunnen geven. De ondernemers denken niet dat ze in 2020 meer geld zullen krijgen.

Salland