Monteur uit Olst valt gewond uit tijdens Dakar Rally: ‘Dat was een beste klap’

VideoMonteur Martin Roesink (56) hoopt in de loop van volgende week veilig terug te keren in Olst nadat hij donderdag gewond raakte. Hij brak een ruggenwervel tijdens de vijfde etappe van de Dakar Rally, die in Saoedi-Arabië wordt verreden. ,,Ik kan dus nog niet aan het werk.’’

Roesink was bezig aan zijn twaalfde, achtereenvolgende deelname aan de rally toen de truck van Gert Huzink waarin hij meereed, in een duinpan belandde. Huzink en navigator Rob Buursen konden zonder probleem verder, Roesink niet. Voor het eerst in zijn carrière, moest hij vervroegd afhaken.

 1. Weilanden, voetbalvelden, plantsoenen, plantvakken: alles wordt beter dankzij worm en ‘wondermiddel’ bokashi
  PREMIUM
  Video

  Weilanden, voetbalvel­den, plantsoe­nen, plantvak­ken: alles wordt beter dankzij worm en ‘wondermid­del’ bokashi

  Betere landbouwgrond, strakkere voetbalvelden, mooiere plantsoenen en een flinke besparing van water. Agrariërs, onderhoudsdiensten en gemeenten in de regio zien dit ideaalbeeld binnen handbereik komen. Dankzij het oprakelen van een oude hergebruikmethode van onder andere bladafval: bokashi. Over hoe krioelende pendelwormen het groen in de regio een boost moeten geven.
 2. Basisschool op de Boskamp voorlopig ‘gewoon’ open ondanks lopend onderzoek
  PREMIUM

  Basis­school op de Boskamp voorlopig ‘gewoon’ open ondanks lopend onderzoek

  Kinderen op de St. Aloyssiusschool op de Boskamp krijgen voorlopig nog rekenen, spelling, aardrijkskunde en biologie in hun vertrouwde basisschool. De basisschool kampt met enorme vochtproblemen en dreigde in de kerstvakantie zelfs te moeten sluiten vanwege de ongezonde omstandigheden. Uit een voorlopig onderzoek blijkt dat het gebouw voorlopig veilig genoeg is voor de leerlingen om er les te krijgen.

Salland