Volledig scherm
Jopse Koerhuis was bijna veertig jaar chauffeur voor het leerlingenvervoer. Hij is daarmee gestopt. © Gerard Vrakking

Munckhof Taxi neemt mogelijk leerlingenvervoer Olst-Wijhe over

Bijvoorbeeld minder-validen en leerlingen in Olst-Wijhe die naar het praktijkonderwijs gaan, krijgen mogelijk vanaf volgend jaar een andere vervoerder. Waarschijnlijk neemt Munckhof Taxi het vervoer over. 

Voor het leerlingenvervoer en het Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning)-sociaal vervoer zorgt nu het Vervoersmanagement Noord Nederland. Dat contract loopt op 1 augustus volgend jaar af. 

Aanbesteding

Olst-Wijhe hoopt deze maand de knoop door te hakken. De gemeente werkt bij de aanbesteding met verschillende gemeenten in West-Overijssel samen. Vandaar dat de gemeente nu al in actie komt, terwijl het contract met Vervoersmanagement Noord Nederland nog doorloopt tot 1 augustus volgend jaar.

Voor hen die het leerlingenvervoer of het wmo-sociaal vervoer gebruiken, verandert er tot die tijd niets. Alle betrokkenen krijgen begin volgend jaar een brief over de overgang naar de nieuwe vervoerder.

  1. Hartverscheurende briefkaart herschrijft geschiedenis van Joodse gemeenschap in Olst
    PREMIUM

    Hartver­scheu­ren­de briefkaart her­schrijft geschiede­nis van Joodse gemeen­schap in Olst

    Tot nu toe werd altijd aangenomen dat alle Joodse inwoners van Olst de oorlog hebben overleefd. Totdat historicus Ewout van der Horst onlangs op een hartverscheurende briefkaart stuitte. Heinz Lomnitzer schreef de gemeente dat hij zijn bonkaarten voor voedsel kwijt was geraakt, maar dat niet persoonlijk meer bij de gemeente heeft kunnen melden, omdat hij naar Duitsland moest. Hij zou nooit meer terugkeren.

Salland