Het uitzicht vanuit de bovenste verdieping in het huis van Ruud Beumer. Het huis is speciaal gebouwd voor het zicht op de IJssel, maar de rivier ziet hij niet.
Volledig scherm
PREMIUM
Het uitzicht vanuit de bovenste verdieping in het huis van Ruud Beumer. Het huis is speciaal gebouwd voor het zicht op de IJssel, maar de rivier ziet hij niet. © Liselotte Kolthof

Na 14 jaar wachten verpest nieuwe dijk uitzicht op de IJssel, omwonenden woedend: ‘Volstrekt onacceptabel’

Na een saneringsproject van meer dan veertien jaar op het Olasfa-terrein dachten omwonenden aan de Benedendijk in Olst eindelijk hun zicht op de IJssel te krijgen. Een nieuw aangelegde dijk verpest dat vooralsnog. Ruim een maand nadat omwonenden hun woede uitten richting de gemeente Olst-Wijhe en de Provincie Overijssel is er nog geen duidelijkheid. 

 1. Camping De Huttert in Luttenberg mag uitbreiden ondanks weerstand in de buurt: ‘Gaat om beperkte uitbreiding’
  PREMIUM

  Camping De Huttert in Luttenberg mag uitbreiden ondanks weerstand in de buurt: ‘Gaat om beperkte uitbrei­ding’

  LUTTENBERG - Mini-camping De Huttert in Luttenberg mag uitbreiden. Nu heeft de camping 25 plekken en dat mogen er 40 worden. De uitbreiding ligt gevoelig in de buurt. Omwonenden staken drie jaar geleden een stokje voor een groter uitbreidingsplan. Met duidelijke afspraken in een nieuw bestemmingsplan hoopt de gemeente Raalte nu te voorkomen dat de campinguitbaters overhoop komen te liggen met de buurt.
 2. Uiterlijk 2023 verdwijnen laatste twee onbewaakte overwegen in Deventer
  PREMIUM

  Uiterlijk 2023 verdwijnen laatste twee onbewaakte overwegen in Deventer

  Wandelaars kunnen voorlopig nog hun geliefde rondje maken op landgoed Nieuw Rande. In Diepenveen liggen de laatste twee onbeveiligde spoorovergangen van Deventer. ProRail wil ze sluiten, uiterlijk in 2023. Het bedrijf heeft minder haast dan eerder aangenomen. Waar de gemeente Deventer afwacht, kwamen ze er verderop in Olst-Wijhe en bij ProRail wél uit. Die vergelijkbare wandelovergang wordt beveiligd. ,,Doodzonde als dit rondje in Diepenveen straks niet meer zou kunnen.”
 1. Zware aardbeving in Egeïsche Zee bij Griekenland en Turkije
  Play

  Zware aardbeving in Egeïsche Zee bij Grieken­land en Turkije

 2. Noodkreet zorg: 'Nederlanders, kom alsjeblieft weer helpen!'
  Play

  Noodkreet zorg: 'Nederlan­ders, kom alsje­blieft weer helpen!'

Salland