Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP

Na jaren wachten en herhaaldelijke oproepen van brandweer komt er een calamiteitenroute in Olst

De wens was er al jaren en de brandweer in Olst vroeg er vaak aandacht voor, maar nu komt-ie er. Een calamiteitenroute voor de hulpdiensten. Als het plan definitief wordt goedgekeurd komt er vanaf de spoorovergang bij de Enkweg tot aan de Averbergen een weg speciaal voor de hulpdiensten.

De route voor de hulpdiensten is nodig omdat het maar op één plek goed mogelijk is om het spoortracé Zwolle-Deventer over te steken. De calamiteitenroute zal parallel liggen aan het spoor, zodat hulpdiensten sneller op hun bestemming komen in Olst. Op dit moment maken de hulpdiensten wanneer nodig gebruik van een pad dat loopt van de Kleistraat naar de Enkweg. 

  1. Wijhenaren Bjorn en Roland laten hun Chaosbiertjes los op Salland: ‘Een eigen brouwerij is onze ultieme droom’
    PREMIUM

    Wijhenaren Bjorn en Roland laten hun Chaosbier­tjes los op Salland: ‘Een eigen brouwerij is onze ultieme droom’

    De ideeën borrelen op in een schuur in Wijhe, genaamd Chaosplatz. Daar bedenken de hobbybrouwers Bjorn Schothuis (52) en Roland van Oene (54) de gekste biertjes. De schuur staat in Bjorns achtertuin en daar kunnen op kleine schaal de Chaosbieren worden gebrouwen. Maar niet genoeg om winkels en cafés te kunnen voorzien. Toch liggen de biertjes van Bjorn en Roland sinds een week in de schappen. Dankzij ‘huurbrouwer’ Huttenkloas in Albergen.

Salland