Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP

Na jaren wachten en herhaaldelijke oproepen van brandweer komt er een calamiteitenroute in Olst

De wens was er al jaren en de brandweer in Olst vroeg er vaak aandacht voor, maar nu komt-ie er. Een calamiteitenroute voor de hulpdiensten. Als het plan definitief wordt goedgekeurd komt er vanaf de spoorovergang bij de Enkweg tot aan de Averbergen een weg speciaal voor de hulpdiensten.

 1. Ron Gravendeel uit Olst fietst 2300 kilometer voor broer met spierziekte ALS. ‘Verschrikkelijk om je broertje zo te zien’
  PREMIUM

  Ron Gravendeel uit Olst fietst 2300 kilometer voor broer met spierziek­te ALS. ‘Verschrik­ke­lijk om je broertje zo te zien’

  Ron Gravendeel uit Olst ziet van dichtbij hoe ALS zijn jongere broer Gerben sloopt. Omdat hij niet aan de zijlijn wil toekijken hoe zijn broer steeds verder aftakelt, zet hij zich in voor onderzoek naar de spierziekte. Vanaf zaterdag 12 september gaat hij 2300 kilometer fietsen voor de stichting van zijn broer: Giro di Muscoli. ,,We willen dat Gerben echt iets nalaat.”
 2. Biodiversiteit in Salland versterkt met aangelegde glooiing: ‘Een eenvoudig idee dat heel mooi kan uitpakken’
  PREMIUM

  Biodiversi­teit in Salland versterkt met aangelegde glooiing: ‘Een eenvoudig idee dat heel mooi kan uitpakken’

  Graaf honderd vierkante meter grond af en laat de afgegraven grond naast het gat liggen. Wat je daarmee creëert? Een microklimaat. Met hoog en droog en laag en nat. Ideaal voor de biodiversiteit. Met dit idee heeft een groep inwoners van Broekland, aangevoerd door hovenier Guus Schutte, 25.000 euro binnengeharkt, om op 35 plekken dit soort glooiingen aan te brengen in Raalte en Olst-Wijhe.

Salland