Volledig scherm
PREMIUM
Artist impression van Marten Jansen voor de villawijk Hiethaarshoek in Wesepe. © Marten Jansen

Na meer dan twaalf jaar moet luxe villawijk Hiethaarshoek Wesepe klaar zijn voor bewoning

Het heeft even op zich laten wachten, maar na twaalf jaar plannenmakerij moet de luxe villawijk Hiethaarshoek in Wesepe van de grond komen. Op het voormalige terrein van vleesverwerker SturkoMeat aan de Boxbergerweg komen tien kavels beschikbaar.

De komst van de wijk kent een lange geschiedenis. In 2007 werd een overeenkomst gesloten tussen de gemeente Olst-Wijhe en ontwikkelaar Geste Groep om de woonwijk te creëren. De verkoop kwam echter niet van de grond, waardoor er momenteel slechts twee huizen staan. Vorig jaar kreeg de ontwikkelaar een nieuwe kans van de gemeente Olst-Wijhe. Recentelijk zijn de nieuwe plannen gepresenteerd en kan de verkoop beginnen. 

 1. Weilanden, voetbalvelden, plantsoenen, plantvakken: alles wordt beter dankzij worm en ‘wondermiddel’ bokashi
  PREMIUM
  Video

  Weilanden, voetbalvel­den, plantsoe­nen, plantvak­ken: alles wordt beter dankzij worm en ‘wondermid­del’ bokashi

  Betere landbouwgrond, strakkere voetbalvelden, mooiere plantsoenen en een flinke besparing van water. Agrariërs, onderhoudsdiensten en gemeenten in de regio zien dit ideaalbeeld binnen handbereik komen. Dankzij het oprakelen van een oude hergebruikmethode van onder andere bladafval: bokashi. Over hoe krioelende pendelwormen het groen in de regio een boost moeten geven.
 2. Basisschool op de Boskamp voorlopig ‘gewoon’ open ondanks lopend onderzoek
  PREMIUM

  Basis­school op de Boskamp voorlopig ‘gewoon’ open ondanks lopend onderzoek

  Kinderen op de St. Aloyssiusschool op de Boskamp krijgen voorlopig nog rekenen, spelling, aardrijkskunde en biologie in hun vertrouwde basisschool. De basisschool kampt met enorme vochtproblemen en dreigde in de kerstvakantie zelfs te moeten sluiten vanwege de ongezonde omstandigheden. Uit een voorlopig onderzoek blijkt dat het gebouw voorlopig veilig genoeg is voor de leerlingen om er les te krijgen.

Salland