Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP

Nieuw speeltuintje aan de Prins Hendrikstraat in Wijhe

Goed nieuws voor de gezinnen met jonge kinderen aan de Prins Hendrikstraat in Wijhe. Twee jaar nadat de speeltoestellen werden ontmanteld, kunnen de kinderen straks weer in de eigen buurt spelen. De gemeente, ProRail en omwonenden zijn het eens geworden over het speelterrein.

De oorspronkelijke speeltoestellen waren begin jaren negentig door buurtbewoners geplaatst in overleg met de toenmalige eigenaar van de grond NS Vastgoed. Twee jaar geleden echter moesten ze weg, omdat ze niet meer voldeden aan de veiligheidsnormen voor speelvoorzieningen op een openbaar toegankelijke plek. De bewoners zagen het speeltuintje met lede ogen worden ontmanteld. 

Vertraging

Vrij snel daarna zijn in het najaar van 2017 de buurtbewoners en de gemeente met elkaar in gesprek gegaan. Meteen werd duidelijk dat beide partijen zich wilden inzetten voor herinrichting van het speelterrein. Dit proces liep enige vertraging op door de verkoop van de grond van Bakkhe Vastgoed aan ProRail.

Na bodemonderzoek, waaruit bleek dat er ‘vanuit milieuhygiënisch oogpunt geen belemmeringen zijn tegen het beoogde gebruik als ontmoetings- en speelplek’ ligt er nu een huurovereenkomst op tafel tussen de gemeente en ProRail. De spoorbeheerder is bereid het terrein voor 300 euro per jaar te verhuren aan de gemeente Olst-Wijhe.

Vorst

Kompaan Speeltoestellen zal, zodra burgemeester en wethouders het besluit over de huurovereenkomst onderstrepen, de opdracht krijgen om meerdere toestellen te leveren en te plaatsen. Welke dat precies worden, kon de woordvoerster van de gemeente niet zeggen. Wel dat de gemeente in totaal 5.000 euro steekt in de speeltuin. Het is de bedoeling dat de toestellen nog dit kalenderjaar worden geplaatst, tenzij dit door de vorst niet mogelijk is. Dan komen ze zodra het weer dit wel toelaat. 

Salland