Het oude raadhuis op de hoek van de Langstraat en Kerkstraat in Wijhe heeft een nieuwe eigenaar. Ruud van den Beld gaat 3 appartementen op de bovenverdieping ontwikkelen.
Volledig scherm
Het oude raadhuis op de hoek van de Langstraat en Kerkstraat in Wijhe heeft een nieuwe eigenaar. Ruud van den Beld gaat 3 appartementen op de bovenverdieping ontwikkelen. © Gerard Vrakking

Nieuwe eigenaar ontwikkelt drie appartementen op bovenverdieping van oude raadhuis in Wijhe

Drie appartementen op de bovenverdieping en winkel- en kantoorruimte op de benedenverdieping. Dat zijn de plannen van Ruud van den Beld, de nieuwe eigenaar van het oude raadhuis van Wijhe, met het karakteristieke pand op de hoek van de Langstraat en de Kerkstraat. De bibliotheek blijft op de huidige plek in hetzelfde pand. 

 1. Belager meisje (17) stapt trein uit in Olst en blijft onzichtbaar: Waarom hangen daar geen camera's?
  PREMIUM

  Belager meisje (17) stapt trein uit in Olst en blijft onzicht­baar: Waarom hangen daar geen camera's?

  De politie onderzoekt al sinds januari de aanranding van een 17-jarig meisje in de trein tussen Zwolle en Olst. De verdachte stapte uit op station Olst en verdween. Camerabeelden van de man op het station ontbreken, want er hangen geen camera's in Olst. Gemeentebelangen Olst-Wijhe ziet dat graag anders. ,,Camera's vergroten gevoel van veiligheid en helpen als er een keer iets voorvalt’’, zegt fractievoorzitter Frank Schumacher.
 2. Hoogwater bij Deventer daalt, Meadow denkt aan terugkeer met ‘Koek en Verzopie’
  PREMIUM

  Hoogwater bij Deventer daalt, Meadow denkt aan terugkeer met ‘Koek en Verzopie’

  De daling van het hoogwater is vanochtend in Deventer rond elf uur ingezet. Nu het ergste voorbij lijkt, denkt horecazaak Meadow, dat vorige week hals-over-kop het strandpaviljoen in de uiterwaarden moest afbreken aan een rentree. Dat geldt nog níet voor de (auto)veren in Olst en Wijhe, die uit de vaart blijven. In Deventer vaart het veer wel gewoon en verbaast pontbaas Geert Scheers zich over het bekijks dat de IJssel trekt. ,,Het lijkt hier wel de Kalverstraat.’’
 1. Grote brand in de binnenstad van Kampen
  Play

  Grote brand in de binnenstad van Kampen

 2. Nul graden, maar eerste durfals duiken buitenzwembad in
  Play

  Nul graden, maar eerste durfals duiken buitenzwem­bad in

Salland