Volledig scherm
PREMIUM
Herman Derickx tussen de spullen die nodig zijn voor de sporten die hij in Olst op de kaart zette, en nog wil zetten. © FOTO HISSINK

Nieuwe sporten in Olst is óók een sport van Herman

De 78-jarige Herman Derickx zocht en vond nieuwe sporten om niet op de bank te blijven zitten. Via dynamic tennis kwam hij uit bij indoorcurling en koersbal. ,,Deelnemen is gewoon heel belangrijk.’’

Sportief was Derickx zijn hele leven. Alleen bij het ouder worden werd het lastig om blessures te vermijden of snel genoeg te reageren. Dat maakte dat hij op zoek ging naar alternatieven. Hij ontdekte het dynamic tennis, richtte de gelijknamige sportvereniging in Olst op en sportte met veel plezier verder.

 1. Bunkercross vervangt Lemelerveldse loop in Sallands Cross Circuit

  Bunker­cross vervangt Lemeler­veld­se loop in Sallands Cross Circuit

  Ten Broeke makelaardij en verzekeringen stopt met de organisatie van de Lemelerveldse crossloop, waarmee het Sallands Cross Circuit (SCC) sinds 2008 jaar in jaar uit werd afgesloten. De afsluiting van het nieuwe SCC-seizoen is nu op 19 januari de Bunkercross, een pittige kuitenbijter op landgoed De Haere bij Olst. Hoonhorst, afgelopen jaargang door de Sallandse lopers uitgeroepen tot ‘best georganiseerde cross’, blijft wel op de kalender met tien lopen. Zaterdagmiddag begint de inschrijving voor het nieuwe seizoen.
 2. Kunstschilder Carel Janssen uit Fortmond pakt na allesverwoestende brand het penseel weer op: ‘Het litteken blijft’
  PREMIUM
  video

  Kunstschil­der Carel Janssen uit Fortmond pakt na allesver­woes­ten­de brand het penseel weer op: ‘Het litteken blijft’

  Dagelijks wordt kunstschilder Carel Janssen (1950) uit de buurtschap Fortmond bij Olst geconfronteerd met wat was. Waar tot medio februari zijn galerie stond, rest sinds die allesverwoestende brand een kale vlakte. Soms is de geur van de brand nog te ruiken. Het verlies van zijn levenswerk is traumatisch, erkent Janssen, maar hij is ook een meester in het relativeren. ,,Het had veel erger kunnen aflopen. De vlammen sloegen al tegen ons slaapkamerraam.”

Salland