Noodweer zorgt voor overlast in Oost-Nederland

videoZware regenbuien zorgen op meerdere plekken voor overlast in Oost-Nederland. Zo heeft bakkerij en winkel Bökkers Mölle in Olst ‘zware waterschade’ opgelopen.  

Dat laat eigenaresse Marina Bökkers weten. Via de zolder stroomde het water het restaurant binnen. De aanwezige gasten hebben geholpen om de zaak leeg te ruimen, om schade aan de inboedel te voorkomen. De brandweer is inmiddels vertrokken. Nu is het schoonmaken geblazen. Meerdere straten in Olst, zoals de Jan Hooglandstraat, staan blank. Bij meerdere woningen liep het water naar binnen. Bij de Action kwam het via de voegen in de vloer binnen.  

Epe

Ook in Epe wordt op meerdere plekken wateroverlast gemeld. Zo is de brandweer op weg naar restaurant De Veldhoeve, waar eveneens waterschade is. Een deel van de Welkoop is onder water gelopen, zowel de opslag als de winkelvloer. Vervoerder Syntens meldt dat buslijn 100, van de Veluwe naar Zwolle, een kwartier vertraging heeft door ‘de weersomstandigheden in Nunspeet’. 

Het KNMI heeft code geel afgegeven voor stevige onweersbuien, met mogelijk hagel en lokaal veel neerslag en in korte tijd. In een uur tijd kan er twintig tot dertig millimeter regen vallen.  

Volledig scherm
Restaurant De Veldhoeve in Epe © Stefan Verkerk
Volledig scherm
De Jan Hooglandstraat in Olst © Rens Hulman

Salland