Volledig scherm
PREMIUM
De Soestwetering tussen Boskamp en Middel. Het gebied is een van de plekken in Olst-Wijhe waar mogelijk windmolens komen. Die zouden dan in een rij langs de wetering komen. © Foto Hissink

Olst-Wijhe: nieuwe energievisie completer en actueler

Olst-Wijhe gaat ook andere energiemaatregelen dan de bouw van windmolens en zonneparken opnemen in haar energievisie. Bovendien komen er de laatste cijfers in over duurzaam opgewekte energie en het terugdringen van CO2-uitstoot in de gemeente en komt er meer duidelijkheid over de verdeling van de opbrengsten van eventuele windmolens en zonneparken, net als over de gevolgen van de Regionale Energie Strategie waaraan elf gemeenten in West-Overijssel werken.

Op die manier wil de gemeenteraad van Olst-Wijhe een energievisie aan de bevolking voorleggen die completer is, minder misverstanden veroorzaakt en liefst ook meer draagvlak voor energiemaatregelen oplevert. Dat betekent dat de visie later de inspraak ingaat, mogelijk pas na de zomer. Olst-Wijhe werkt al anderhalf jaar aan de visie, die meerdere keren werd uitgesteld. Zo bleek er onder de bevolking behoefte aan meer meepraat-bijeenkomsten.

Salland