Hollandse Hoogte /  ANP XTRA
Volledig scherm
PREMIUM
© Hollandse Hoogte / ANP XTRA

Olst-Wijhe schuift zwaarste beslissingen voor zich uit in afwachting van financieel beter weer, maar bezuinigt wél 1 miljoen

De onroerendezaakbelasting (ozb) gaat volgend jaar in Olst-Wijhe níet met 5 procent omhoog. En ook de bezuiniging van 140.000 euro op voorzieningen voor de minima gaat niet door. De gemeenteraad van Olst-Wijhe besloot maandagavond deze, ogenschijnlijk zwaarste, beslissingen voor zich uit te schuiven, in afwachting van financieel beter weer. Tóch wordt er volgend jaar alsnog 1 miljoen minder uitgegeven in het gemeentehuis aan de IJssel.

  1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
    PREMIUM

    Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

    Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

Salland