Volledig scherm
Sportwethouder Anton Bosch huldigt Xena Wimmenhoeve, kersvers wereldkampioene rolstoelbasketbal. © Gemeente Olst-Wijhe

Olst-Wijhe trots op basketbalster

Sportwethouder Anton Bosch van de gemeente Olst-Wijhe heeft vrijdag rolstoelbasketbalster Xena Wimmenhoeve uit Wijhe in het zonnetje gezet. 

Volgens Bosch heeft de gemeente ongelooflijk veel waardering voor de inzet van de Wijhese, die afgelopen weekend met haar team de wereldtitel binnensleepte. Wimmenhoeve werd voor haar prestatie gehuldigd in het gemeentehuis in haar woonplaats. De rest van de maand geniet het team een welverdiende rust, daarna zetten Wimmenhoeve en haar teamgenoten alles op het Europees Kampioenschap in 2019 en de Olympische Spelen in 2020 in Tokyo. Olst-Wijhe rekent erop de jonge speelster nog vaker te kunnen huldigen. 

  1. Officier, ridder en drie leden erbij in Olst-Wijhe

    Officier, ridder en drie leden erbij in Olst-Wij­he

    Aan vijf inwoners van de gemeente Olst-Wijhe is een Koninklijke Onderscheiding toegekend. Drie daarvan zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau, één inwoner is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau en één inwoner is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. De bijbehorende versierselen zijn uitgereikt door burgemeester Ton Strien tijdens de ‘Lintjesregen’, op vrijdag 26 april 2019, in een bijeenkomst bij Logtenberg, Boerhaar 16 in Wijhe.

Salland