Volledig scherm
Sportwethouder Anton Bosch huldigt Xena Wimmenhoeve, kersvers wereldkampioene rolstoelbasketbal. © Gemeente Olst-Wijhe

Olst-Wijhe trots op basketbalster

Sportwethouder Anton Bosch van de gemeente Olst-Wijhe heeft vrijdag rolstoelbasketbalster Xena Wimmenhoeve uit Wijhe in het zonnetje gezet. 

Volgens Bosch heeft de gemeente ongelooflijk veel waardering voor de inzet van de Wijhese, die afgelopen weekend met haar team de wereldtitel binnensleepte. Wimmenhoeve werd voor haar prestatie gehuldigd in het gemeentehuis in haar woonplaats. De rest van de maand geniet het team een welverdiende rust, daarna zetten Wimmenhoeve en haar teamgenoten alles op het Europees Kampioenschap in 2019 en de Olympische Spelen in 2020 in Tokyo. Olst-Wijhe rekent erop de jonge speelster nog vaker te kunnen huldigen. 

  1. 'Gerechtigheid': raadsleden in kleine gemeenten gaan twee keer zoveel verdienen
    PREMIUM

    'Gerechtig­heid': raadsleden in kleine gemeenten gaan twee keer zoveel verdienen

    Raadsleden uit kleine gemeenten als Hattem, Olst-Wijhe en Urk gaan fors meer verdienen. Van Minister Kajsa Ollongren krijgen raadsleden uit gemeenten tot 24.000 inwoners meer poen als blijk van waardering. Wie nu in Hattem zetelt mag met terugwerkende kracht 959 euro per maand bijschrijven, een ruime verdubbeling van de huidige vergoeding. Maar betaalt zich dat ook uit in kwaliteit? ,,Een pizzabezorger kreeg nog meer.”

Salland