Volledig scherm
Net ten noorden van het dorp Wijhe ligt de Noordmanshoek. Het is een gebied van 25 hectare dat een duurzame invulling krijgt met bos en extensieve landbouw. Ook komt er een rij bomen waardoor je als je vanaf Zwolle over de dijk rijdt, je niet meer die grote witte gebouwen van vleesfabriek Stegeman ziet. Het gaat om het gebied tussen de Jan Meesterweg, het Anem en het spoor naar Zwolle. © Freddy Schinkel

Olst-Wijhe verder met werkgroep Noordmanshoek

Het college van Olst-Wijhe wil de werkgroep Noordmanshoek haar plannen voor het gebied ten noorden van Wijhe verder laten uitwerken. Een voorstel van pachters in het landbouwgebied legt het college terzijde. De gemeenteraad praat maandag over de plannen.

Het college stelt wel dat de werkgroep haar plannen voor het gebied van 25 hectare verder moet uitdiepen. Zo moet er een nauwkeurige financiële onderbouwing komen van de plannen. Die bestaan onder meer uit een zonnepanelenpark van 4.5 hectare, 10 hectare extensief beheerde landbouwgrond, een voedselbos en een centraal gelegen havezathe waar kleinschalige recreatie, zorg en participatie een plek kunnen krijgen.

Nieuwsapp
Download de gratis nieuwsapp van de Stentor en blijf zo altijd en overal op de hoogte van het laatste (sport)nieuws. 24 uur per dag al het nieuws uit uw buurt of stad en het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland. Gratis, overzichtelijk en snel! Download de app hier voor iOS en hier voor Android!

Salland