Olstergaard is één van de woningbouwprojecten in Olst-Wijhe die er zeker komt. Maar de gemeente wil de komende tien jaar veel meer bouwen.
Volledig scherm
PREMIUM
Olstergaard is één van de woningbouwprojecten in Olst-Wijhe die er zeker komt. Maar de gemeente wil de komende tien jaar veel meer bouwen. © Angelique Volkers

Olst-Wijhe wil komende 10 jaar minstens 1000 nieuwe woningen: ‘Als het nodig is, ook buiten de kernen bouwen’

Om de financiële zorgen het hoofd te bieden én om jongeren binnen boord te houden, wil de gemeente Olst-Wijhe het komende decennium flink doorbouwen. Als het aan de gemeente ligt, worden er in 10 jaar tijd 1000 tot 1200 nieuwe woningen gebouwd. ,,We willen geen wildgroei op het platteland, maar uitbreiden is niet onbespreekbaar’’, zegt  Jolande Olthof van het CDA.

 1. Minister stopt ziekmakende wolken van gas uit tankers: ‘Dit kan niet en wil niemand’
  PREMIUM
  Met video
  2

  Minister stopt ziekmaken­de wolken van gas uit tankers: ‘Dit kan niet en wil nie­mand’

  Goed nieuws voor iedereen die wel eens op het water zit en bewoners van dorpen langs rivieren, kanalen en meren. Minister Mark Harbers verwacht dat het ongecontroleerd varend lozen van kankerverwekkende gassen door binnenvaarttankers uiterlijk vanaf volgend jaar verboden is. Dat zei hij in Lelystad, waar hij sprak met allerlei betrokken partijen en een proefinstallatie bekeek die de giftige gassen veilig uit schepen kan halen.

Salland