Volledig scherm
In deze omgebouwde schuur en naastgelegen pand in Olst leven minstens elf Oost-Europeanen. © Gerard Vrakking

Olst-Wijhe wist van illegale huisvesting Oost-Europeanen, maar greep niet in

OLST – Al ruim drie maanden klagen buurtbewoners over een tiental Oost-Europese werknemers die zijn gehuisvest in een omgebouwde schuur en leegstaande woning in hartje Olst. Nu blijkt dat de gemeente Olst-Wijhe al ruim drie maanden op de hoogte was van illegale huisvesting in die schuur, maar verzuimden in te grijpen.

Daarnaast is burgemeester Ton Strien, tevens portefeuillehouder handhaving, niet geïnformeerd. ,,Dat betreuren wij”, valt te lezen in een verklaring. Volgens de gemeente is de huisvesting in de omgebouwde schuur illegaal en is dat in november al geconstateerd. Daarop is een mondelinge waarschuwing gegeven, maar geen verdere actie ondernomen. Bewoning in het woonhuis is wel toegestaan.

Eerder deze week liet de gemeente weten dat niemand staat ingeschreven op het adres. Volgens de bemiddelaar van het uitzendbureau Bart Rutten zou dat inmiddels zijn gebeurd, maar de gemeente heeft nog geen inschrijvingen op het adres ontvangen. Olst-Wijhe laat in de verklaring ook weten dat het niet van plan is om een ontheffing voor de omgebouwde schuur te verlenen. Buurtbewoners klaagden half november al over overlast bij de woning aan de Hendrik Drostraat in Olst. Daarbij ging het om geluid, parkeren en overmatig drankgebruik. Op 17 november heeft zich ook een mishandeling voorgedaan op het adres. Op zeer korte termijn gaat de gemeente alsnog handhaven. Door middel van een dwangsom willen zij de illegale bewoning van de omgebouwde schuur beëindigen.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Salland