Het uitzicht van één van de omwonenden op de IJssel. Vrijwel geen uitzicht door de aangelegde dijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Het uitzicht van één van de omwonenden op de IJssel. Vrijwel geen uitzicht door de aangelegde dijk. © Liselotte Kolthof

Omwonenden Olasfa-terrein Olst vechten door tegen aanleg ringdijk: ‘Wij moeten maar slikken en dulden’

Het dossier ‘Olasfa’ sluit voorlopig nog niet. Omdat de gemeente Olst-Wijhe tóch een vergunning afgeeft voor de ringdijk op het Olasfa-terrein, gaan omwonenden wederom in verweer. Dat maken zij kenbaar in een bezwaar gericht aan de gemeente. ,,Te vaak heeft u ons als gemeente in de kou laten staan’’, zeggen de bewoners van de Benedendijk in Olst. 

 1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”
 2. Onduidelijkheid over dijk op Olasfa-terrein Olst: Niemand binnen politiek Olst-Wijhe weet precies hoe het zit
  PREMIUM

  Onduide­lijk­heid over dijk op Olas­fa-ter­rein Olst: Niemand binnen politiek Olst-Wij­he weet precies hoe het zit

  De politieke partijen in Olst-Wijhe worstelen met het Olasfa-dossier. De recente ontwikkelingen rond de invulling van het terrein in Olst houdt de politiek in bezig. Omwonenden zien na jaren saneren alsnog niets van de IJssel na een nieuw aangelegde dijk. Zij claimen dat die er volgens de plannen niet hoort. ,,Dit moet zorgvuldig uitgezocht worden", zegt Stefan Groot Schaarsberg van de VVD.
 3. Tóch een vergunning voor ‘kronkeldijk’ op omstreden Olasfa-terrein in Olst: ‘We kunnen niet anders’
  PREMIUM

  Tóch een vergunning voor ‘kronkel­dijk’ op omstreden Olas­fa-ter­rein in Olst: ‘We kunnen niet anders’

  Terwijl schepen vol met zand aanmeren langs het Olasfa-terrein, verleent de gemeente Olst-Wijhe een vergunning voor de ‘kronkeldijk’. Jarenlang werd het giftige terrein van de voormalig Olster Asfalt Fabriek gesaneerd. Omwonenden hoopten bij de afronding daarvan weer uitzicht op de IJssel te krijgen. Een aangelegde ringdijk gooide roet in het eten, maar mag tóch blijven liggen. Hoe zit dat?

Salland