Komt de fietstunnel in het verlengde van de Ter Stegestraat er of kunnen kritische bewoners er nog een stokje voor steken?
Volledig scherm
PREMIUM
Komt de fietstunnel in het verlengde van de Ter Stegestraat er of kunnen kritische bewoners er nog een stokje voor steken? © Gemeente Olst-Wijhe

Ondanks een nog lopend beroep bij Raad van State gaat gemeente door met aanleg van fietstunnel in Olst

Hoewel er nog geen uitspraak van de Raad van State ligt, gaat de gemeente Olst-Wijhe voorlopig door met de bouw van een fietstunnel in het verlengde van de Ter Stegestraat in Olst. Vijf bezwaarmakers stapten naar de Raad van State om de bouw tegen te houden. Omdat het nog maanden kan duren voordat er een uitspraak ligt, besluit Olst-Wijhe door te gaan. ,,Aan zowel het doorbouwen als het tijdelijk stoppen van de werkzaamheden zit een financieel risico’’, zegt wethouder Marcel Blind. 

1 reactie

 • joyce pierik

  4 maanden geleden
  Denkt het gemeentebestuur van Olst-Wijhe nu echt dat bewoners van de Stationswijk en Zuid-Olst, naar de Boskamp, sportvelden, gezondheidscentrum willen fietsen eerst naar de Ter Stegestraat fietsen door de fietstunnel! Ik denk het niet, gewoon via de Hooglandstraat dat is de kortste weg. Wat een verspilling van gemeenschaps geld. Jammer dat er niet naar de burgers is geluisterd!
 1. Annette (43) verlaat bijzondere boerderij aan de IJssel bij Deventer: ‘De eerste keer dacht ik: ik ga failliet’
  PREMIUM

  Annette (43) verlaat bijzondere boerderij aan de IJssel bij Deventer: ‘De eerste keer dacht ik: ik ga failliet’

  Annette Harberink (43) verruilt ‘het mooiste uitzicht van Nederland’ voor de Flevopolder. Twaalf jaar heeft ze gewerkt op Natuurderij Keizersrande, aan de IJssel net buiten Deventer. In die jaren heeft ze om leren gaan met de grilligheid van de rivier én scepsis over het natuurinclusief boeren. ,,Er is een hardnekkig vooroordeel dat dit bedrijf van subsidies aan elkaar hangt.’’

Salland