Volledig scherm
Ouders van onder meer woon- en werkgemeenschap Overkempe in Olst staan achter de Centrale Cliëntenraad, die eigenaren van DeSeizoenen beticht van het wegsluizen van zorggelden. De CCr hoopt daar via een uitspraak van de Ondernemingskamer een stokje voor te steken. © ANP XTRA

Ouders Overkempe in Olst steunen nieuwe rechtsgang tegen DeSeizoenen

Bij haar nieuwe rechtsgang naar de Ondernemingskamer krijgt de Centrale Cliëntenraad (CCr) van zorginstelling DeSeizoenen steun van drie lokale cliëntenraden: Overkempe in Olst, Bronlaak in Oploo en De Corisberg in Heerlen.

Dat schrijven deze drie organen in een gezamenlijke brief aan ouders en vertegenwoordigers van de cliënten.

De CCr beticht de eigenaren van DeSeizoenen van het wegsluizen van zorggelden, dat ten koste zou gaan van de bewoners en bezoekers van deze woon- en werkgemeenschappen. De CCr hoopt dat de Ondernemingskamer daar een stokje voor steekt. Een woordvoerder van de Ondernemingskamer bevestigt dat de zaak wordt heropend, maar kan nog niet zeggen wanneer de mondelinge behandeling begint.

Goed geïnformeerd

De lokale cliëntenraden laten in hun gezamenlijke brief weten dat zij door de CCr goed geïnformeerd worden over de ontwikkelingen. ‘Tot op heden staan wij achter het beleid en de opstelling van de CCr in deze’, schrijven zij. ‘Op dit moment zijn drie locaties van DeSeizoenen vertegenwoordigd in de CCr. Hiermee behartigt de CCr de belangen van 81 procent van alle bewoners’.

De adhesiebetuiging staat in schril contrast tot beweringen van algemeen directeur Merlijn Trouw, die namens directie en raad van commissarissen van DeSeizoenen heeft gecorrespondeerd met ouders en andere betrokkenen. Hij beweert dat de CCr tot de rechtsgang heeft besloten zonder lokale cliëntenraden te raadplegen.

Salland