Afgelopen december werd in De Krim de 82-jarige Bettie de Graaf-Alsema in de meterkast van haar woning opgesloten tijdens een overval.
Volledig scherm
PREMIUM
Afgelopen december werd in De Krim de 82-jarige Bettie de Graaf-Alsema in de meterkast van haar woning opgesloten tijdens een overval. © 112Hardenberg

Overvallers onderschatten weerstand van senioren: ‘Het zijn vaak jongens met een zeer kort lontje’

videoWoningovervallers die het gemunt hebben op ouderen, onderschatten vaak de weerstand die senioren bieden. Bovendien overschatten ze de buit. Daardoor zijn woningovervallen relatief vaak gewelddadig, zo stellen deskundigen naar aanleiding van meerdere incidenten in deze regio.

  1. Theo moet elke week zelf de kerkklok in Boskamp op de juiste tijd zetten: door het weer heeft de klok kuren
    PREMIUM
    VIDEO

    Theo moet elke week zelf de kerkklok in Boskamp op de juiste tijd zetten: door het weer heeft de klok kuren

    Ga er in Boskamp niet zomaar vanuit dat de tijd op de Sint-Willibrordkerk in het dorp klopt. De kerkklokinstallatie van 150 jaar oud vertoont namelijk kuren, waardoor de klok soms wel een kwartier afwijkt van de werkelijke tijd. Gelukkig voor Boskamp is daar Theo Ganzeboom. Hij zorgt er twee keer per week voor dat het dorp bij de tijd is. Binnenkort zit zijn werk erop, als het stokoude systeem wordt vervangen door een elektrische installatie.

Salland