Volledig scherm
PREMIUM
Paardenmasseuse Margó Kappert in Olst is teleurgesteld dat de film over eenzame paarden voorlopig niet te maken is. © FOTO HISSINK/archieffoto

Paardenmasseuse Olst teleurgesteld: voorlopig geen film over eenzame paarden

Er komt voorlopig geen film over eenzame paarden. Het bedrag dat nodig is voor de documentaire Van box naar buiten, is niet gehaald. Tot grote teleurstelling van Margó Kappert uit Olst.

Begin dit jaar heeft de paardenmasseuse zich in Salland hard gemaakt om zoveel mogelijk geld bij elkaar te krijgen voor de film. ,,Ik hoop dat er toch nog een manier komt om het onderwerp eenzame paarden onder de aandacht te krijgen”, reageert Kappert.

 1. Bunkercross vervangt Lemelerveldse loop in Sallands Cross Circuit

  Bunker­cross vervangt Lemeler­veld­se loop in Sallands Cross Circuit

  Ten Broeke makelaardij en verzekeringen stopt met de organisatie van de Lemelerveldse crossloop, waarmee het Sallands Cross Circuit (SCC) sinds 2008 jaar in jaar uit werd afgesloten. De afsluiting van het nieuwe SCC-seizoen is nu op 19 januari de Bunkercross, een pittige kuitenbijter op landgoed De Haere bij Olst. Hoonhorst, afgelopen jaargang door de Sallandse lopers uitgeroepen tot ‘best georganiseerde cross’, blijft wel op de kalender met tien lopen. Zaterdagmiddag begint de inschrijving voor het nieuwe seizoen.
 2. Kunstschilder Carel Janssen uit Fortmond pakt na allesverwoestende brand het penseel weer op: ‘Het litteken blijft’
  PREMIUM
  video

  Kunstschil­der Carel Janssen uit Fortmond pakt na allesver­woes­ten­de brand het penseel weer op: ‘Het litteken blijft’

  Dagelijks wordt kunstschilder Carel Janssen (1950) uit de buurtschap Fortmond bij Olst geconfronteerd met wat was. Waar tot medio februari zijn galerie stond, rest sinds die allesverwoestende brand een kale vlakte. Soms is de geur van de brand nog te ruiken. Het verlies van zijn levenswerk is traumatisch, erkent Janssen, maar hij is ook een meester in het relativeren. ,,Het had veel erger kunnen aflopen. De vlammen sloegen al tegen ons slaapkamerraam.”

Salland