Paceshifters lachend onderuit

videoZe plaatsten het filmpje zelf online. De Paceshifters, de succesvolle alternatieve rockband uit Wijhe daarin zien dat het nog niet zo eenvoudig is om je te verplaatsen op een segway.

 1. Hoe zeg je smartphone in het Sallands? Tijdens Diekdaegen kun je het streekwoordenboek aanvullen
  PREMIUM

  Hoe zeg je smartphone in het Sallands? Tijdens Diekdaegen kun je het streekwoor­den­boek aanvullen

  Ze merken steeds vaker dat ze moeite moeten doen om het Sallandse dialect te behouden. Daarom gaan leden van de Historische Vereniging Wijhe de komende tijd op zoek naar ludieke manieren om het dialect onder de aandacht te brengen. Met een dialectwedstrijd tijdens de Diekdaegen hopen ze voor moderne woorden en passend dialectwoord te vinden. Want wat is de juiste vertaling van woorden als smartphone en e-bike?
 2. ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’

  ‘Op de route Eindhoven-Schiphol bestaat een groot deel van de snelweg uit vijf rijstroken’, aldus lezer Tuscar Leiseboer in de vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Vaak rijden er auto’s op de vierde of zelfs vijfde rijstrook terwijl er meer dan genoeg ruimte is op de eerste drie. Als ik op de eerste strook rijd en zo’n auto in wil halen, moet ik dan helemaal naar de vijfde (meest linker) strook als er iemand op de vierde rijdt?’