Volledig scherm
Paceshifters: Paul Dokman, Seb Dokman en Jesper Albers. Goomah Music: Frank Satink en Robert Koole. © Frank van Lunteren

Paceshifters uit Wijhe grijpt naast Edison

De Wijhese band Paceshifters heeft maandagavond in Amsterdam niet de Edison in de categorie Rock gewonnen. De band die was genomineerd met zijn album Waiting to derail' moest toezien hoe Di-Rect met de prijs aan de haal ging dankzij het album 'Rolling with the punches'.

Paceshifters bestaat uit de in Wijhe geboren broers Paul en Seb Dokman en drummer Jesper Albers uit Venray. De band staat zowel op plaat als tijdens live-optredens garant voor keiharde alternatieve gitaarrock waarin niet zelden fraaie melodieën liggen opgesloten. Op het podium weet Paceshifters de energie van de legendarische band Nirvana te benaderen.

Paceshifters-frontman Seb Dokman reageerde medio december 'superblij' op de nominatie. ,,Dit is vet man. Een nominatie voor een Edison. Dat is een prijs met uitstraling hè. Die staat goed op je lijst'', liet de tegenwoordig in Zwolle wonende Dokman optekenen.

Bronzen beeld

De Edison is de meest prestigieuze en oudste muziekprijs van Nederland. De geschiedenis gaat terug tot 1960. Van 1974 tot 1977 werden geen Edisons uitgereikt. De prijs bestaat uit een bronzen beeld ontworpen door beeldhouwer Pieter d’Hont. De Edison-uitreiking valt uiteen in drie muzikale genres: Edison Pop, Edison Klassiek en Edison Jazz/World.

Salland